Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tidligere truckfører driver privat dagpleje på syvende år

52-årige Tina Birch Nielsen driver på syvende år den private pasningsordning Mælkebøtten ved Løsning. Hun har også været kommunal dagplejer, men har før det også arbejdet som produktionsmedarbejder og truckfører i industrien. På billedet ses også to af hendes fem dagplejebørn, Carl på et år og Agnes på to år. Foto: Mads Dalegaard
Tina Birch Nielsen driver på syvende år den private pasningsordning Mælkebøtten fra privatadressen Skolegade 32 i Løsning. Men hendes jobkarriere startede et helt andet sted, nemlig som truckfører med videre i produktionsvirksomheder som Dandy og Vola.

Løsning: Siden 2013 har Tina Birch Nielsen drevet den private pasningsordning Mælkebøtten på Skolegade 32 i Løsning. Her passer hun børn i alderen fra 0-3 år, og det må siges at ligge et stykke fra det, hun beskæftigede sig med i sine yngre dage.

Da arbejdede hun nemlig i en lang årrække som produktionsmedarbejder og truckfører på diverse lokale industrivirksomheder. Herimellem den nu hedengangne kagefabrik Ingadane i Vejle, Dandy i Vejle og Vola i Horsens.

Det var nu ikke lige den form for beskæftigelse, som hun sigtede efter som helt ung.

Annonce

- Jeg havde udsigt til en læreplads som kok i Kruså, men stedet lukkede, og jeg måtte så lige hurtigt finde på noget andet, og ja, det blev så industriarbejder, siger Tina Birch Nielsen.

Havde stressende jobs

Det gik også helt fint i en længere årrække, men på et tidspunkt opstod der et behov hos både Tina og hendes mand Bjarke i retning af at finde nogle mindre stressende jobs.

- Min mand var udviklingsdirektør i Brenderup Trailers og rejste rigtig meget, og jeg syntes også, at jeg godt kunne trænge til noget luftforandring rent arbejdsmæssigt. Jeg har altid godt kunnet lide børn, så her opstod ideen om at blive dagplejer, siger Tina Birch Nielsen.

Annonce

Kommunal dagplejer

I 2007 blev hun således ansat som kommunal dagplejer i Hedensted Kommune og stortrivedes fra dag et med det job, så da hun blev fyret fem år senere på grund af et faldende børnetal, så var Tina på ingen måde klar til at kaste håndklædet i ringen.


Jeg var langt fra færdig med at arbejde som dagplejer, så jeg oprettede simpelthen min egen private pasningsordning, og det er det bedste job jeg nogen sinde har haft.

Tina Birch Nielsen, privat dagplejer i Mælkebøtten ved Løsning


- Jeg var langt fra færdig med at arbejde som dagplejer, så jeg oprettede simpelthen min egen private pasningsordning, og det er det bedste job, jeg nogen sinde har haft. Hvorfor? Fordi jeg bestemmer selv. Jeg er min egen chef og har desuden den glæde og fornøjelse, at jeg aldrig har manglet børn, siger Tina Birch Nielsen.

I øjeblikket har hun fem børn indskrevet, hvilket er det maksimale antal, hun har plads til. Og man skal faktisk helt hen til 1. juli 2022 for at finde den første ledige plads i Mælkebøtten.

Annonce

Mælkebøtten er populær

- Forældrene kommer også typisk i rigtig god tid for at blive skrevet op til en plads, siger Tina Birch Nielsen, der i det hele taget lægger stor vægt på forældresamarbejdet.

- Vi er jo mere eller mindre én stor familie, hvor vi hele tiden trækker på samme hammel for at sikre, at børnene trives optimalt både her hos mig og hjemme hos deres forældre, siger hun.

Der bliver ført tilsyn med Mælkebøtten to gange om året, og det er et tilsyn, som Hedensted Kommune står for.

- Og det er et samarbejde, som jeg synes, fungerer rigtig godt. Jeg synes på ingen måde, at der bliver kigget skævt til mig, fordi jeg driver en privat pasningsordning i konkurrence med de kommunale dagplejepladser. Jeg får bestemt masser af god feedback fra kommunens side, siger hun videre.

Annonce

De Grønne Spirer

Mælkebøtten samarbejder med Mariehønen, som er en anden privat pasningsordning i Løsning. De to pasningsordninger besøger hinanden jævnligt.

- Og så er jeg certificeret under De Grønne Spirer, som handler om fra jord til bord, så vi er meget ude i naturen, og både sår og høster masser af frugt og grønt, som vi har stor fornøjelse af selv at spise, fortæller hun.

Hvad laver du om 10 år?

- Så er jeg 62. Vi har godt nok en plan om, at vi gerne skulle have råd til at gå på pension til den tid, men jeg ved sørme ikke, om jeg kan slippe det. Så hvis helbredet er til det, så fortsætter jeg nok nogle år endnu, efter jeg er fyldt 62. Jeg er virkelig glad for mit arbejde, og har aldrig fortrudt, at jeg skiftede, siger Tina Birch Nielsen.

Karriereskift

Folkebladet har sat sig for at portrættere en række personer fra Hedensted Kommune, der alle har det til fælles, at de har foretaget et karrierespring.

Det vil sige det at droppe en måske mangeårig uddannelse og beskæftigelse til fordel for noget helt nyt.

Læs om deres overvejelser om, hvorfor de valgte at skifte karriere, og hvad det nye job har gjort ved dem - både på det faglige og det personlige plan.

Tina Birch Nielsen

Hun er 52 år gammel og blev født på Frederiksberg i København. I forbindelse med hendes mors pludselige død, flyttede hun til Vejle som syv-årig. Her voksede hun op hos sine bedsteforældre.

Som 18-årig flyttede hun til Løsning og arbejdede i de næstfølgende mange år som produktionsmedarbejder og truckfører i forskellige virksomheder i Vejle- og Horsens-området. Blandt andet Dandy og Vola.

Siden 2003 har hun boet på adressen Skolegade 32 i Løsning, hvorfra hun driver den private pasningsordning Mælkebøtten, hvor hun passer børn i alderen fra 0-3 år.

Efter hun var stoppet som kommunal dagplejer tog hun den 1-årige uddannelse som pædagogisk assistent, hvorefter hun åbnede Mælkebøtten i 2013.

Hun er gift med Bjarke Nielsen, og sammen har de sønnen Rasmus på 21 år. Fra et tidligere ægteskab har hun Pernille på 31 år og Daniel på 29 år.

Hendes mand Bjarke Nielsen har i øvrigt også foretaget et lignende, stort karriereskift - fra udviklingsdirektør hos Brenderup Trailers til skolelærer.

Tina Birch Nielsen har aldrig fortrudt sit skifte fra industriarbejder til dagplejer i både kommunalt og privat regi. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tak for tilliden - nu starter arbejdet

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Vild med Vibeke, på klimatur med Per og spis af den grønne kage: Nu skal borgerne lære at være vilde med vilje

Hedensted/Juelsminde Avis

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Næsten 300 borgere i Hedensted Kommune vil gerne på Arne-pension: Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksende corona-smitte og lange køer ved testcentre: - De, der kan, skal teste sig på dagens "skæve" tidspunkter

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvindeaften i Barrit blev stor succes: 150 deltagere til messe

Hedensted/Juelsminde Avis

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til julekoncert med kirkens kor

Hedensted/Juelsminde Avis

Så henter julebusserne igen unge studerende sikkert hjem til jul

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal virksomhed får handicappris: - Det er vores pligt over for nærsamfundet at give folk en chance

Hedensted/Juelsminde Avis

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted/Juelsminde Avis

Ikke mere vin på Nørregade - nu er der medicin i flaskerne: Nyt apotek havde første åbningsdag torsdag

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventsfest i Korning

Hedensted/Juelsminde Avis

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung trænerduo skal styre Hedensted IF’s førstehold i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Teater Jævn kommer også til at drysse kultur ud over kommunen i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Bankdame fra Breth er blevet privatrådgiver og stedfortræder i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Først ved tredje barn fik Jakob sin barsel: - Pludselig gav det mening, hvorfor køkkenet lignede lort

Hedensted/Juelsminde Avis

Tredje kviktestcenter åbner i Hedensted Kommune: Får indvirkning på åbningstiderne i Hornsyld

Hedensted/Juelsminde Avis

Overophedede bremser antændte lastbil: Så sprang årvågen chauffør selv ud med seks pulverslukkere

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal familievirksomhed solgt til byggeteknisk gigant: Flytter afdelingen til Horsens

Annonce