Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tilstrømning ved teststed i Juelsminde: Flere var uden symptomer eller mistanke om smitte

Ankom man til Juelsminde Skole klokken ni fredag formiddag, så måtte man regne med en halv times ventetid. Langs gangen hen til teststedet stod folk med behørig afstand. Uden for måtte nytilkomne holde varmen, indtil køen rykkede frem. Foto: Emil Fibiger
Rykindet var stort fredag formiddag på Juelsminde Skole, da medarbejdere fra Region Midtjylland tog hul på den første af to dage med tests for coronavirus.
Annonce

Juelsminde: En del borgere fra Juelsminde og omegn brugte noget af deres fredag formiddag på at stå i kø til coronatest på Juelsminde Skole.

Ved åbningen klokken ni havde omkring 25 mennesker taget opstilling på gangen hen til teststedet. Folk, der kom til, måtte indlede ventetiden med at stå i kulden uden for.

Flere af de fremmødte var uden symptomer eller mistanke om smitte, men ønskede at være på den sikre side og følge opfordringen om hyppigere tests. Lone Rehnquist fra Juelsminde var en af dem.

- Vi skal jo passe på hinanden. Jeg er på arbejdsmarkedet. Det er i respekt for andre, jeg gør det, sagde hun efter podningen.

Lone Rehnquist har gjort brug af forskellige testmuligheder og er blevet testet seks gange for corona, da hun i sit arbejde er i kontakt med andre mennesker. - Vi skal passe på, sagde hun. Foto: Emil Fibiger
Annonce

Lytter til kommune og datter

Ægteparret Asta og Verner Hansen fra Vrigsted greb også muligheden for test uden tidsbestilling i deres lokalområde.

- Vi er her, fordi kommunen har opfordret til det. Jeg synes, vi skal følge den opfordring, selvom vi ikke har symptomer, sagde Asta Hansen.

- Vi har også fået et påbud om det fra vores datter, der er læge, fortalte Verner Hansen.

Asta og Verner Hansen blev i Juelsminde testet for corona for første gang. De var uden symptomer, men ville være på den sikre side. Foto: Emil Fibiger

Den ekstra smittesomme mutation af coronavirus fra Storbritannien var noget, ægteparret havde bemærket, og det havde også medvirket til, at de fredag fik foretaget deres første test.


Min kone syntes, at nu skulle jeg tage den test. Og jeg hører efter, hvad min kone.

John Veedfald


Annonce

Gør som konen siger

John Veedfald fra Juelsminde havde også sin debut. Han blev podet i halsen efter at have stået i kø en halv times tid. Heller ikke han havde symptomer eller grund til at tro, at han var smittet.

- Min kone syntes, at nu skulle jeg tage den test. Og jeg hører efter, hvad min kone siger, fortalte han og smilte med øjnene.

Han var glad for, at myndighederne stillede an med testgrej i nærområdet:

- Det er fantastisk.

- Problemet er, at jeg kan blive smittet i morgen, sagde John Veedfald om det faktum, at et negativt svar på en test blot er et øjebliksbillede. Foto: Emil Fibiger

John Veedfald havde læst om det i pressen og var ellers nok taget til Hedensted for at få en hurtigtest hos Falck.

Annonce

Ondt i lungerne

Også Birthe Hansen fra Vesterby foretrak en kort tur.

- Jeg ville have været i Horsens, men jeg så, at man tilbød tests her, og så var det nemmere, sagde hun, mens hun ventede.

Birthe Hansen havde symptomer som den eneste af dem, Folkebladet talte med.

- Den sidste uges tid har jeg haft det som om, jeg har lungebetændelse. Sidste år i november var det det samme. Dengang prøvede jeg også at blive testet. Da havde jeg faktisk lungebetændelse, fortalte hun.

Da klokken var blevet ni, og teststedet på Juelsminde Skole åbnede, var der ikke bare kø på gangen hen til teststedet, men også uden for. Foto: Emil Fibiger

Skulle man have misset testmuligheden fredag, så kan man prøve mandag 18. januar samme sted fra klokken ni til 16.

På Tørring Skole og Løsning Skole bliver der også foretaget tests for coronavirus. Det sker tirsdag og onsdag i Tørring, og torsdag i Løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce