Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

To kvinder står bag et mere bæredygtigt godbids-koncept til hunde: Vi ville skabe det produkt, der manglede på markedet

- Vi pakker selvfølgelig ikke med en hund imellem os. Det er kun til ære for billedet, siger 42-årige Charlotte Holdt Jacobsen (t.v.). mens hendes fireårige labradoodle Walter og hendes kompagnon Randi Lildballe (t.h.) på 44 år sætter sig til rette rundt om spisebordet i Juelsminde. Foto: Mads Dalegaard
De to kvinder, der står bag den nyopstartede godbids-virksomhed Pure Nordic Paws, producerer godbidder uden tilsætningsstoffer og kemi. Et projekt, der startede, da Randi Lildballe kom til at kigge på indholdslisten på bagsiden af en pakke godbidder.

Juelsminde: Glycerin og sorbitol var bare nogle af de ting, som, Randi Lildballe blev opmærksom på, befandt sig i de hundegodbidder, hun havde købt til sin nye hvalp tilbage i marts sidste år.

Det kunne simpelthen ikke være rigtigt, at der skulle være så mange tilsætningsstoffer i, tænkte hun. Og hvor svært ville det egentlig være at lave naturlige, mundrette godbidder, tilpasset hudens størrelse, og som ikke ville fedte eller lugte mærkeligt?

Den tanke kunne hun ikke slippe, og det blev startskuddet til den nyopstartede godbids-virksomhed Pure Nordic Paws, der netop specialiserer sig i sådanne godbidder. Et koncept Randi Lildballe og hendes kompagnon Charlotte Holdt Jacobsen har udviklet sammen, efter at de også begge to i en periode på mindst 10 år har lavet hjemmebagte godbidder til deres egne hunde.

Annonce
Godbidderne fra Pure Nordic Paws findes i flere varianter, som er tilpasset hundens størrelse. Denne variant indeholder græskar, ærter, loppefrøskaller, svesker og æbleedikke. Foto: Mads Dalegaard

Fra børnepasning til kompagnoner

Godbidderne består gennemsnitligt af mere end 90 procent grøntsager og produceres foreløbig i en tilbygning til Charlotte Holdt Jacobsens hus på Savværksvej i Juelsminde, mens det administrative arbejde og pakningen af varer, foregår i køkkenet.

- Vi er i en opstartsfase, og vi gør det, fordi vi synes, det er sjovt, og fordi vi ville skabe det produkt, der manglede på markedet. Vi laver det hele selv - fra produktion til opsætning af hjemmeside, siger Randi Lildballe, der samtidig arbejder fuldtid hos foreningen Work-Live-Stay i Vejle, mens Charlotte Holdt Jacobsen er selvstændig dagplejemor, ligeledes på fuld tid.

Sidstnævnte jobtitel er også linket mellem de to kvinder. Som små har Randi Lildballes døtre  nemlig gået i dagpleje hos Charlotte Holdt Jacobsen.

- Vi bestræber os på at lave alting mere bæredygtigt, også mærkaterne, siger Charlotte Holdt Jacobsen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

To skridt frem og ét tilbage

Og nu har de to kvinder altså en virksomhed sammen. En virksomhed, der er kommet godt fra start, og nogle produkter, der får gode tilbagemeldinger fra kunderne, fortæller de. Dog lægger de heller ikke skjul på, at det har været et langt, sejt træk. Blandt andet på grund af de påkrævede godkendelser fra Fødevarestyrelsen samt arbejdet med at få betalingsløsninger og  hjemmesiden op at køre.

- Alt er forløbet som det skal, men der er bare mange krav til formalia og mange processer, der skal følges. Indimellem har det føltes som at træde to skridt frem og et tilbage. Men så er det godt, at vi har haft hinanden at sparre med undervejs, siger Charlotte Holdt Jacobsen.

- Men det er også sjovt selv at være med i hele processen, og skal vi på et tidspunkt udvide, er det en fordel, at vi selv kan lave overleveringen, tilføjer hun.


Indimellem har det føltes som at træde to skridt frem og et tilbage. Men så er det godt, at vi har haft hinanden at sparre med undervejs.

Charlotte Holdt Jacobsen, medindehaver, Pure Nordic Paws


Annonce

Større drømme på sigt

Men hvad fremtiden angår, tager indehaverne tingene, som de kommer.

- Hvis det kan lade sig gøre at leve af virksomheden på sigt, vil vi ikke udelukke det, men vi må se, hvor det fører hen, siger Charlotte Holdt Jacobsen tilføjer:

- Vi skal ikke være større, end at vi stadig har det sjovt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce