Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

To menighedsråd mangler medlemmer: Skal ud i ny valgrunde

Kirkelivet har som så meget andet været begrænset af corona og måske har det også haft betydning for, at man mindst to steder i Hedensted Provsti skal ud i en ekstraordinær valgforsamling for at få nok medlemmer i menighedsrådet. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På tirsdagens valgmøde til menighedsrådet, lykkedes det ikke for hverken Nebsager, Bjerre, Stenderup Menighedsråd eller Klejs Menighedsråd at få sat navn på alle pladser. I Uldum-Langskov er det til gengæld lykkedes at finde hele otte nye medlemmer til rådet.
Annonce

Stenderup/Klejs: Folkekirkemedlemmerne i Nebsager, Bjerre, Stenderup samt Klejs skal endnu en gang stemme til menighedsrådsvalget.

Ved tirsdagens menighedsrådsvalg lykkedes det nemlig ikke nogle af stederne at udfylde alle pladser i rådet, og derfor indkaldes der nu til ekstraordinær valgforsamling begge steder 6. oktober.

I Klejs mangler der to personer i det fem mand store råd, foruden stedfortrædere.

Det eksisterende menighedsråd mødes i næste uge for at lægge en plan for, hvordan man finder de manglende medlemmer.

- Vi skal måske ud at lave lidt mere oplysning om, hvad vi laver, og prikke nogle flere på skuldrene, og dem vi allerede har prikket, skal vi måske prikke lidt hårdere til, fortæller formand Morten Mylund Pedersen.

Han fremhæver, at man som menighedsrådsmedlem får mulighed for at tage nogle lokale beslutninger om, hvordan kirkelivet skal være.

- Det betyder meget hos os. Det er efterhånden mange år siden brugsen i Klejs blev nedlagt, og der er ikke så mange andre mødesteder tilbage end kirken, lyder det fra Morten Mylund Pedersen.

Annonce

Vil agitere ved købmanden

Også i Nebsager, Bjerre, Stenderup er planen, at der skal fortælles mere om menighedsrådets arbejde. F.eks. vil repræsentanter fra menighedsrådet stille sig op ved Min Købmand i Stenderup fredag 25. september for at fortælle om arbejdet.

- Vi mangler et medlem fra Stenderup og et fra Nebsager. Det er første gang i min tid, vi ikke kan besætte alle pladser. Jeg ved ikke, om coronaen har betydning for det, men i hvert fald mødte der ikke nær så mange op til valgforsamlingen, som der plejer, konstaterer Sonja Hill Christiansen.

Hun mener, det er en større tendens, at det er svært at finde nogen, der vil påtage sig et tillidshverv som at sidde i menighedsrådet.

- Du drømmer ikke om, hvor mange vi har spurgt, men det er jo nøjagtig den samme udfordring man har i vandværket, i antenneforeningen og sportsklubben. Folk har nok i deres arbejde og familie og orker ikke mere, siger Sonja Hill Christiansen og forsætter.

- Jeg synes personligt, det er både sjovt og spændende at være med til at sætte sit præg på kirkelivet i ens nærområde og få indflydelse på noget, som har betydning for eftertiden. F.eks. skal vi til at sætte Stenderup Kirke i stand og bygge nyt kapel og graverbygning i Nebsager, fortæller Sonja Hill Christiansen.

Annonce

Fuldtalligt råd i Uldum-Langskov

I den anden ende af provstiet i Uldum-Langskov Sogn er det omvendt en meget lettet menighedsrådsformand dagen derpå. Her lykkedes det nemlig at finde hele otte nye medlemmer til det 10 mand store råd. Så her bliver det ikke nødvendigt med en ekstraordinær valgforsamling.

- Vi har endda også fået tre stedfortrædere fra Uldum og en fra Langskov. Vi ville gerne have haft to stedfortrædere mere fra Langskov, men det går også uden. Jeg er en meget lettet over, at det lykkedes at udskifte så stor en del af rådet på en gang, lyder det fra afgående formand Niels Højsgaard.

De nye menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent. Avisen bringer en samlet oversigt over navnene på medlemmerne af de i alt 21 menighedsråd i Hedensted Provsti, lige så snart de alle er os i hænde.


Vi skal måske ud at lave lidt mere oplysning om, hvad vi laver og prikke nogle flere på skuldrene.

Morten Mylund Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce