Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tobias giver bådene fra Juelsminde Havn husly: Hallen er næsten fuld

Temperaturen er på vej i minus, og Tobias Lund administrerer arbejdet med at vinteropbevare både fra primært Juelsminde Havn hos Jydsk Bådtransport og Bådhåndtering. Foto: Morten Pape
Tobias Lund og hans stedfar, Klaus Sørensen, har de seneste uger haft travlt med at slæbe både ind i den tidligere trælasthandel på Tofteskovvej i Juelsminde, der i dag huser firmaet Jydsk Bådtransport og Bådhåndtering. Udlejningsejendommen er nu besat af 40 både, og planer om udvidelse spirer.
Annonce

Juelsminde: - Vi mangler lige de sidste detaljer.

Ordene kommer fra den 25-årige Tobias Lund fra Jelling, som smiler og siger, at det efterhånden er blevet en fast vending hos firmaet Jydsk Bådtransport og Bådhåndtering og Jydsk Marine og MC i Juelsminde, som er to afdelinger under samme tag.

Men meget er der sket siden åbningen i marts, da direktøren og stedfaren til Tobias Lund, Klaus Sørensen, overtog lejemålet og flyttede firmabasen fra Jelling til Tofteskovvej i Juelsminde for at opbevare både og motorcykler fra i ind- og udland.

Siden marts er der blandt andet kommet fire splinternye kontorlokaler, ekstra opbevaringsplads og 40 sejl- og motorbåde i og uden for vinteropbevaringshallen, som bådejerne betaler for at have stående i ly for vintervejr og skvulpene saltvand.

- Vi har faktisk ikke plads til flere af de store både, som det er lige nu, siger Tobias Lund.

Stedfar og stedsøn råder over 2200 kvadratmeter indendørs opbevaringsplads på Tofteskovvej, som i øjeblikket huser sejl- og motorbåde i størrelser fra tre til 18 meter.

- Vi håber på, at det vil give en god, social stemning, hvis lejerne får mulighed for at vedligeholde deres både sammen med hinanden, siger Tobias Lund.

Annonce

Varer lige til påske

Bådene opbevares typisk fra begyndelsen af oktober og frem til påske, og i den tid er de såkaldt vinterkonserverede, hvilket betyder, at bådene fyldes med kølervæske eller vikles ind i folie for at undgå slitage, når sejlsæsonen ender.

- Folk tager som regel en sidste sejltur i efterårsferien, og derefter holder vi bådene opbevaret og vinterkonserverede, siger Tobias Lund.

Omkring 15 af de 40 både, som Jydsk Bådtransport og Bådhåndtering opbevarer, befinder sig ude i den friske luft foran lagerhallen, hvor de har drysset muslingeskaller på jorden efter en tur med højtryksrenseren.

- Bådejerne kan selv vælge at vedligeholde deres både og vinterkonservere dem, men vi er også tre servicemedarbejdere i firmaet, som tilbyder at gøre arbejdet for dem, siger Tobias Lund.

Firmaet er i gang med at etablere opholdsrum og toiletforhold til de bådejere, der ønsker at give deres båd en kærlig hånd på fastlandet.

- Vi håber på, at det vil give en god, social stemning, hvis lejerne får mulighed for at vedligeholde deres både sammen med hinanden, siger Tobias Lund.

Annonce

Planer om udvidelse

De store sejl- og motorbåde kysser næsten hinanden i den 1600 kvadratmeter store vinteropbevaringshal, og noget kunne tyde på, at det er en succeshistorie at opbevare både i Juelsminde.

I hvert fald har Tobias Lund og Klaus Sørensen fået blod på tanden samt en motivation til at udvide firmaet.

- Vi har planer om at bygge en hal til bådopbevaring på den vestlige side af den nuværende vinteropbevaringshal. Vi har jo i forvejen lejet ekstra arealer i år for at få plads til alle bådene, så vi kan godt bruge pladsen, siger Tobias Lund.

Det er Klaus Sørensen, der står for at transportere bådene rundt i sin lastbil, mens Tobias Lund vedligeholder de opbevarede både og har ansvaret for det administrative arbejde med blandt andet lejekontrakter. Sidstnævnte opsagde for nyligt sit tidligere job som bilsælger for at hellige sig arbejdsopgaverne på Tofteskovvej.

I kontorbygningen er en udstillingshal, hvor to motorcykler er placeret, og Tobias Lund fortæller, at planen er at opbevare endnu flere.

- Vi rejser en skillevæg op og deler udstillingshallen i to, så der er plads til opbevaring af motorcykler i den ene side og udstilling af båd-reservedele i den anden side, som så bliver en slags butik, som vores lejere og besøgende kan gå på jagt i.

De vinteropbevarede både står tæt op ad hinanden, og tungen skal være lige i munden, når de bakkes på plads i opbevaringshallen på Tofteskovvej. Foto: Morten Pape
Den største båd i opbevaringshallen i Juelsminde er 18 meter lang. Både i den størrelsesorden kræver mange særtilladelser, når de skal transporteres rundt på landevejene, forklarer Tobias Lund. Foto: Morten Pape
38 af de 40 både, som Jydsk Bådtransport og Bådhåndtering har i sin varetægt frem til påske, skal vinteropbevares indendøre. Men først skal de blandt andet vaskes fri for skaller og påfyldes kølervæske. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce