Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Trafiksikkerheden forbedres for fire millioner: Se listen over nye projekter her

Børnene i Øster Snede kan se frem til en mere sikker vej til skole, når der i foråret blandt andet bliver lavet en dobbeltrettet cykelsti på Ribevej, der fører ned til skolen. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune forfølger en plan om, at antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken skal være under 10 i 2023. Det skal en række mindre projekter hjælpe til med.

Hedensted: Hvert eneste år får kommunen en hel masse henvendelser fra borgere, der gerne vil have nye stier, fortove, bump eller andre ting, der kan forbedre trafiksikkerheden i netop deres lokalområde. Og hvert eneste år tager politikerne stilling til, hvordan en årlig pulje på omkring syv millioner kroner til trafikprojekter skal prioriteres.

Det overordnede mål er, at antallet af dræbte og tilskadekomne på kommunens veje kommer ned under 10 fra 2023 - hvilket er næsten en halvering i forhold til 2018 - og at borgerne oplever, at det er trygt at færdes på vejene i Hedensted Kommune.

- Arbejdet med trafiksikkerhed har høj prioritet hos os, og vi har en overordnet plan for, hvor vi skal sætte ind. Men det er en dynamisk plan, der hele tiden ændrer sig på baggrund af indberetninger fra borgere, uheldsstatistikker, trafiktællinger og dialog med lokalrådene, forklarer formand for tekniks udvalg, Lene Tingleff (V).

Udvalget har netop taget stilling til, hvordan de første fire millioner kroner af puljen i år skal bruges, mens de sidste tre fordeles i april. Her følger listen over de projekter, der sættes i gang nu eller i det tidlige forår i den østlige og midterste del af kommunen.

1 Daugård

I Daugård skal der gøres noget ved krydset Strandvejen/Grobetoften/Stabelhjørnevej. Her skal sættes færdselstavler op og flyttes en vigelinje. Pris: 25.000 kr.

2 Glud

Her kommer der bedre forhold for fodgængere på Sønderbakken, Nordbakken og Nørbyvej. Der bliver lagt 170 meter fortov. Pris: 350.000 kr.

3 Hedensted

Her skal der laves to projekter.

På Constantiavej skal strækningen fra Østre Ringgade til Fejringhusvej have hævet flade og ny skiltning. Pris: 200.00 kr.

På Aldumvej skal strækningen fra Østre Ringgade til Humlehaven sideudvides, der skal sættes bump op, og så skal den afmærkes som en to-minus-en vej. Pris: 150.000 kr.

4 Hornsyld

Her skal gøres noget ved Søndergade på strækningen fra Bråskovvej til Lindevej. Der kommer to bump op på vejen, og så bliver der lagt 230 meter fortov. Pris: 600.000 kr.

5 Juelsminde

Rousthøj Allé skal have en hævet flade i asfalt, og der bliver sat færdselstavler op. Pris: 100.000 kr.

6 Rårup

Den del af Kirkedalsvej, der ligger inden for bygrænsen, skal afmærkes som en to-minus-en-vej. Den hævede flade skal ombygges, og der skal laves to bump. Pris: 300.000 kr.

7 Ølsted

På Bottrupvej på strækningen fra Friggsvej til Hovedvejen skal der laves to hævede flader. Pris: 300.000 kr.

8 Øster Snede

Der skal laves to projekter i Øster Snede i foråret, begge for at sikre en bedre skolevej.

Det ene sker på Ribevej, hvor kantstenen skal sænkes, og der skal laves en dobbeltrettet cykelsti. Pris: 300.000 kr.

Det andet sker i krydset Ribevej/Højmarksvej, hvor der skal laves en cykellomme, svingsten og sættes en ny vigepligtstavle op. Pris: 150.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce