Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tragisk Formel 2-dødsulykke i Belgien ramte Christian Lundgaard hårdt

Den 18-årige racerkører fra Hedensted, Christian Lundgaard, blev hårdt ramt, da hans gode ven og kollega, franskmanden Anthoine Hubert, døde i et voldsomt crash på Spa i Belgien i sommeren 2019. Arkivfoto
I sommeren 2019 mistede den blot 22-årige franske racerkører Anthoine Hubert livet i forbindelse med et voldsomt crash under et Formel 2-løb på Spa-Francorchamps i Belgien. Racerkøreren Christian Lundgaard fra Hedensted, der kendte Hubert ret godt, stod kun 150 meter fra ulykkesstedet.
Annonce

Hedensted: 31. august 2019 er formentlig en dag, som den lokale racerkører Christian Lundgaard aldrig glemmer. Her omkom hans gode ven og kollega, den franske racerkører Anthoine Hubert, i forbindelse med et voldsomt crash under et Formel 2-løb på Spa-Francorchamps i Belgien. En alvorlig påmindelse om, at selv om sikkerheden er blevet forbedret markant i international motorsport gennem de seneste år, så kan det stadig gå helt galt, hvis man forulykker med 300 km/t.


Ja, det er ikke en dag, man lige glemmer. Jeg stod kun 150 meter fra ulykkesstedet, da det skete. Anthoine var en del af Renaults talentprogram, så jeg kendte ham ret godt.

Christian Lundgaard


- Ja, det er ikke en dag, man lige glemmer. Jeg stod kun 150 meter fra ulykkesstedet da det skete. Anthoine var en del af Renaults talentprogram, så jeg kendte ham ret godt. Vi havde lige været på en to uger lang træningslejr, hvorunder vi havde cyklet flere hundrede kilometer i Pyrenæerne. Vi cyklede fra hotel til hotel, og skiftedes til at dele værelse, så Anthoine var en af dem, jeg delte værelse med. Han var en rigtig god fyr, og vi kom rigtig godt ud af det med hinanden, selv om vi jo på en måde også var konkurrenter, fortæller Christian Lundgaard.

Annonce

Lidt af en øjenåbner

- Det var ikke nemt selv bagefter at skulle køre løb på banen. Specielt det at passere ulykkesstedet var mega-hårdt, siger Christian Lundgaard.

Så er det jo nærliggende at spørge, hvorvidt det har påvirket dig i en grad, så du selv til en vis grad er blevet bange for at køre så stærkt, som du gør?

- Risikoen for at køre galt var der jo også før ulykken, men det var da noget af en øjenåbner. Ikke kun for os kørere, men måske i endnu højere grad for de teamchefer, der presser os til hele tiden at køre på kanten for at hente de ekstra tiendedele, siger Christian Lundgaard og fortsætter:

- Jeg husker selv et Formel 3-løb i Macau, hvor jeg kom op på 300 km/t på langsiden. Jeg tænkte ikke over det under løbet, men bagefter strejfede det mig da, at det er ikke helt ufarligt det her. Men det er jo en præmis, hvis du vil køre racerløb, og både biler og baner er da også blevet mere sikre, så der er blevet længere imellem de ulykker, hvor det går helt galt, siger Christian Lundgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce