Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tre dage med jazz: Her er tre af orkestrene

Anne-Sofie Møller Olesen har sunget i kor og som solist i kirker og ved en lang række koncerter, ligesom hun har medvirket i musicals. Pressefoto
Hedensted Avis har set nærmere på tre af navnene, der optræder på Juelsminde Jazzfestival.
Annonce

Juelsminde: Hedensted Avis ser herunder nærmere på tre af de orkestre, der spiller til Juelsminde Jazzfestival i pinsen.

Kansas City Stompers ses her med sangeren Rikke Mølgaard. Til højre ses kapelmester Niels Abild. Arkivfoto
Annonce

Bukh's Jazz Memory

Far og søn står i spidsen for kvartetten, der giver koncert i Juelsminde Kirke fredag aften.

Sønnen, trommeslager Kristian Bukh, har fået sin musikalske opdragelse på Herning Musikskole og er uddannet trommeslager i Marine Tambourkorps.

Hans far, Lars Dalsgaard, spiller på klarinet og saxofon, mens Palle Juul Hansen er på piano og Jesper Carlsen på kontrabas. Kvartetten er inspireret af jazzens første fire årtier og lægger især vægt på melodi og harmoni i deres spil.

Med i Juelsminde er sangerinden Anne-Sofie Møller Olesen, der er uddannet på Den Jyske Sangskole og i disse år videreuddanner sig på Syddansk Musikkonservatorium.

Hun vil fortolke den amerikanske Judy Garlands sange i Juelsminde Kirke.

Annonce

Kansas City Stompers

Danmarks ældste professionelle jazzband indtager festivalteltet lørdag aften. 80-årige Niels Abild grundlagde bandet helt tilbage i 1951, og siden er det blevet til flere end 40 udgivelser og et utal af koncerter.

Hen over de mange år har skiftende musikere været med, og i Juelsminde får publikum fornøjelsen af pianist Ole Kock Hansen, som i mange år var leder af Danmarks Radios bigband.

Rikke Mølgaard er med som sanger. Hun har samarbejdet med Kansas City Stompers siden 1999 og på tv gjort sig bemærket som tilbagevendende sanger i TV2 Charlie-programmet Sommersang i Mariehaven.

Igennem bandets mange leveår har jazz haft hovedrollen. Ensemblet er dog aldrig gået af vejen for blues, pop, rock og andre genrer.

De friske spillemænd i Jazzerne fra Horsens kommer til Juelsminde Jazzfestival. Pressefoto
Annonce

Jazzerne fra Horsens

Det seks mand store hold fra Horsens kan opleves søndag i festivalteltet.

Bandet spiller traditionel New Orleans-jazz.

Klassikere som When The Saints og Down By The Riverside er på repertoiret, der også omfatter numre som The Chant og Sur Le Pont.

Jazzerne fandt sammen ved Jazz i Hvirring Kirke i 2015. Flere af bandmedlemmerne har en fortid i showorkestret Jazznødderne.

De seks medlemmer er Taus Møller, Michael Vestergaard, Kenny Normann Jensen, Benny Bay Nielsen, Jens Henrik Eriksen og Imrich Cisar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce