Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Tre lokalområder har fået del i bredbåndspuljen: Stort støttebeløb til beboere på Hjarnø

På HJarnø kan man glæde sig over, at Energistyrelsen er parat med et stort tilskud til bredbåndsprojektet på øen. Med hurtigere internet vil forudsætningerne for at have en hverdag med arbejde på hjemmekontor blive styrket.. Foto: Mads Dalegaard
Energistyrelsen yder tilskud på mere end to mio. kr. til tre bredbåndsprojekter i Hedensted Kommune.
Annonce

Hjarnø/Klejs/Løsning: På 81 bopæle i Hedensted Kommune er man kommet et stort skridt nærmere opfyldelsen af ønsket om at få hurtige bredbåndsforbindelser.

De 81 bopæle fordeler sig i tre forskellige bredbåndsprojekter. Hver har søgt om at få del i bredbåndspuljen for 2020, og op til jul fik de positivt svar.

Det største stykke af kagen går til projektet Bredbånd på Hjarnø med 37 tilmeldte adresser og et samlet budget på tre mio. kr.

Energistyrelsen har givet tilsagn om et tilskud på 1,799 mio. kr. svarende til godt 48.000 kr. i tilskud per husstand.

Annonce

Tilskud til Løsning og Klejs

Et andet projekt, Bredbånd uden for Løsning med 29 adresser, har fået tilsagn om 287.767 kr. Her er det samlede budget knap 1,7 mio. kr.

Det tredje projekt er mindre. Det involverer blot fem adresser og har et budget på 219.226 kr. Energistyrelsen har afsat 49.226 kr. til dette projekt.

Alle tre projekter har også fået økonomisk støtte af Hedensted Kommune. Det var ikke en selvfølge, at de fik bid hos Energistyrelsen.

Styrelsen modtog i 2020 hele 333 ansøgninger fra projekter, der samlet repræsenterer 8.549 adresser. De 100 projekter med i alt 5044 adresser har fået tilskud.

Der er afsat 100 mio. kr. til bredbåndspuljen i 2021. Rammerne for puljen ventes fastsat i løbet af foråret

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Butikker takler nedlukning vidt forskelligt: Nogle lukker helt andre har fuld gang i webshoppen

Annonce