Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Turister er vilde med Salatfadet: - Dejligt at komme ud og se noget

En traktor med lad er blevet Stoubys nye turistattraktion Foto: Michael Svenningsen
Stoubys udgave af Skagens Sandormen er en succes. Onsdagens køretur var nummer 30 siden maj, og vognen var fyldt til sidste plads.
Annonce

Stouby: Det går lidt hoppende derudad med 20 kilometer i timen.

Den grønne Deutz-Fahr brummer sig vej igennem landskabet, mens passagererne i den åbne vogn snakker, kigger og finder kolde forsyninger frem.

Folkebladet er på tur med Salatfadet.

Det er Stoubys udgave af Skagens Sandormen, og onsdagens tur går til den lokale seværdighed Træskohage Fyr.

Passagererne er campister fra Rosenvold Strand Camping. Der er ikke et sæde ledigt. Sådan har det været på mange af de 30 ture, det er blevet til siden indvielsen i maj.

Campingpladsforpagter Brian Petersen er med på turen og glad for den nye sommeraktivitet, som Stouby og Omegns Lokalråd står bag.

- Det er sådan noget, der får folk til at sige ”nej, det skal vi lige prøve”. Det kan få dem til at blive et par dage mere, siger han.

Ud i det blå

I løbet af sommeren drager Folkebladets journalister ud i det blå for at møde mennesker, der bor i eller besøger Hedensted Kommune.

Vi lader os inspirere af, hvad vi møder på vores vej af overraskende, pudsige eller interessante folk og steder.

Har du en god sommerhistorie og lyst til at få besøg af en journalist, så skriv til os på hedensted@hsfo.dk.

Annonce

Med fast chauffør

Det er lokalrådsformand Ole Lyse, der har fået ideen til Salatfadet og ført den ud i livet.

- Der skal ske noget nyt hele tiden, og jeg tænkte, om vi ikke skulle have sådan en vogn, siger formanden til Folkebladet.

Han er gammel politibetjent, og det forklarer muligvis, hvorfor den ombyggede kreaturvogns navn blev Salatfadet.

Ole Lyse har selv lagt traktor til og ageret chauffør på samtlige ture. De veksler mellem tre-fire forskellige mål, heriblandt også Vrigsted Kirke og hans eget landbrug med dyr, som især børnefamilier synes er spændende.

Detaljerne gør forskellen. Så på onsdagens tur rumler Salatfadet igennem skoven og helt ned til fjorden. Vognen bakkes ud mod vandet, så udsigten er rigtig, når passagererne træder ud.

- Jeg håber, at bremserne er gode, råber en af dem i sjov.

Få sekunder senere sænkes vognen, og der trædes ud på fast grund.

Annonce

Noget andet end at køre selv

Karina og John Pedersen er med på turen. De kommer fra Horsens, men har været fastliggere på Rosenvold Strand Camping i 16 år.

- Jeg kender Rosenvold fra barnsben, men jeg har aldrig været den her vej før eller set fyrtårnet tæt på. Det er fantastisk med sådan en tur, for vi kommer ikke ud og ser området på samme måde selv, siger Karina Pedersen.

Også Morten Hjorth Poulsen fra Viborg synes om udflugten.

- Den er dejlig. Det er dejligt at komme ud og se noget. Vi har selv været ude at køre, men vi har ikke været nede at se sådan noget, som det her, siger han, inden han ligesom de andre passagerer går i retning af Træskohage Fyr.

Onsdagens tur vil blive efterfulgt af mange flere. Det er tanken, at Salatfadet også skal køre uden for turistsæsonen, blandt andet med lokale skoleklasser.

Fremme ved Vejle Fjord fik passagerne lidt at vide om lokalområdets historie. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce