Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Udstykning i Løsning: Otte byggegrunde? Er det virkelig alt?

Lars Jensen, Løsning, Konservative.

Læserbrev: Om det er mangel på vilje eller politisk handlekraft, er ikke til at sige.

Men faktum er, at det nuværende Hedensted Byråd er milevidt fra at komme i mål med planerne om at tiltrække nye indbyggere til kommunen.

Måske er det ovenikøbet kommet som lidt af en overraskelse, at udstykningen af nye byggegrunde i Løsning Øst rent faktisk er blevet solgt.

Men de samme byrådspolitikere har jo allerede for snart fire år siden vedtaget en udviklingsplan for Løsning. En overordnet plan og adskillige lokalplaner, der fortæller, at der skulle sælges mere end 100 nye byggegrunde i byen. Men hvordan ser virkeligheden så ud?

Tja, hvis vi er venlige, kan vi da tælle Øster Snede og Remmerslund Skovby med. Men i Løsning Øst har man kun formået at udstykke otte nye grunde. Som altså er blevet revet ned fra hylderne.

Man kan frygte, at kommunens langmodighed skyldes dét forhold, at blot et enkelt ud af byrådets 27 medlemmer rent faktisk bor i Løsning i dag. Og Socialdemokratiet har i hvert fald ikke været i stand til at give flere attraktive byggegrunde til byudvikling i kommunens andenstørste by. Desværre.


Man kan frygte, at kommunens langmodighed skyldes dét forhold, at blot et enkelt ud af byrådets 27 medlemmer rent faktisk bor i Løsning i dag.


Det er da ellers et oplagt tidspunkt at sætte fart i udstykningerne på. Alene grundsalget ville indbringe 50-60 millioner kroner. Hertil kommer nye skatteydere, der også vil lægge en stor del af deres indkøb i lokalområdet.

Men det handler ikke kun om grundsalg og nybyggeri. Skal de nye boligkvarterer fungere optimalt og tiltrække nye unge børnefamilier, der hellere vil bo her (i modsætning til Aarhus, Horsens og Vejle), kræver det, at der sættes fut i udviklingsplanen, også med flere byggegrunde.

Her under corona-pandemien har vi jo set, hvordan især unge købestærke og handlekraftige unge faktisk søger væk fra storbyerne med deres familier.

Men vi skal huske, at der skal være gode daginstitutioner, skoler, arbejdspladser, fritidsaktiviteter, bymiljø, adgang til natur og Byens Hus og så videre.

Det arbejde er åbenbart ikke højt på de øvrige partiers dagsorden. Men heldigvis får vi mulighed for at ændre på dén side af sagen til november, når vi skal vælge et nyt byråd.

Det handler om en helhedsplan og visioner.

Jeg vil kæmpe for at sætte gang i en ny udvikling af Løsning og vil gøre mit til, at vi kommer videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce