Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

UG Metal fejrer 40 års-jubilæum og generationsskifte

Mikkel Udengaard (t.v.) har gradvist overtaget metalstøberiet efter sin far Lars Udengaard. Firmaet udfører sand-, cronit- og kokille-støbning på fabrikkerne på Blæsbjergvej og Phønixvej.Foto: Morten Pape
Annonce
hedensted - Det lå ikke lige i kortene, at også tredje generation skulle stå for at føre Thorkild Udengaards metalstøberi i Hedensted videre.

Men for 13 år siden meldte Mikkel Udengaard sin far Lars, at han var interesseret i at komme ind i virksomheden. Han havde lyst til på sigt at få sit eget.

- Det havde jeg ikke lige regnet med, men det var jeg da glad for, fortæller 70-årige Lars Udengaard, der sammen med sin far Thorkild i 1975 overtog et konkursramt metalstøberi på Blæsbjergvej og dermed officielt etablerede UG Metal, som Th. Udengaards Metalstøberi hedder i daglig tale.
Annonce

Generationsskifte

Lars Udengaard og hans far havde dengang været i metalstøberibranchen i en del år og har siden skabt et solidt metalstøberi, der igennem alle årene har haft en positiv udvikling, når man ser bort fra finanskrisen, som ramte UG Metal hårdt.

- Vi er de første til at blive ramt, når sådan noget sker, men vi er også de første til at komme i gang igen, siger 38-årige Mikkel Udengaard, der overtog direktørstolen fra sin far i 2009.

Efter finanskrisen støber virksomheden ikke så mange styk ad gangen, men til gengæld bliver emnerne produceret flere gange om året. Firmaet kom gennem krisen ved at tilpasse sig, blive mere effektive og ISO 9001-certificeret. I forvejen var arbejdet med at slibe støbekanter af elementerne blevet overtaget af en robot.

- Og så har vi nogle gode folk, der har været her i mange år, understreger Mikkel Udengaard,
Annonce

Danmark størst

UG Metals eksportandel er på cirka 20 procent, og særligt fabrikker i Norge og Sverige er flittige kunder i Hedensted, men UG Metal har også kunder i Tyskland, Frankrig og England. Produkterne er mangeartede fra vandarmaturer til Vola til den indvendige del af Louis Poulsens Nyhavn-lampe.

- Vi gør meget i specielle emner, som andre ikke kan lave, siger Mikkel Uden- gaard.
Annonce

Glidende overgang

Generationsskiftet har været glidende og bliver nu helt officielt fra april.

- Min far har ikke været involveret i den daglige drift i flere år, men primært fungeret som konsulent fra tid til anden. Det er 40 år siden, min farfar stiftede Th. Udengaards Metalstøberi, og der er lidt symbolik i, at generationsskiftet sker i forbindelse med jubilæet, siger Mikkel Udengaard, der er uddannet maskinarbejder.

Han er klar til at føre virksomheden videre i samme spor som sine forgængere, men med fokus på at sikre indtjeningen.

- I forvejen er vi med, når et bestemt element skal designes, og det skal vi være endnu mere, og så vil vi gerne samarbejde endnu mere med vores kunder, så vi kan levere produkter lige til virksomhedernes samlebånd, siger Mikkel Udengaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce