Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ugens hverdagsinspiration: 11-årige Benjamin blev træt af skærmen - ryddede alle naboernes indkørsler i stedet

Benjamin fattede af sig selv sneskovlen, da sneen dalede, for at rydde alle de fortove og indkørsler, han kom forbi. Det var bedre at bruge tiden på end at sidde foran computeren. Foto: Morten Pape
Straks sneen havde lagt sig, greb Benjamin Rytter Pedersen fra Ølsted sneskovlen. Til glæde for hele nabolaget og uden tanke på at skulle have noget til gengæld.
Annonce

Ølsted: Naboerne på Ege Allé i Ølsted stimlede næsten sammen på vejen, da de kort efter onsdagens første snefald kiggede ud af deres vinduer.

Overraskede og forbavsede kunne de se 11-årige Benjamin Rytter Pedersen med sved på panden og en sneskovl i hænderne.

Mens hans jævnaldrende formentlig boltrede sig med sneboldkampe eller kælketure, havde han nemlig besluttet sig for, at han ville gøre en god gerning.

Én for én kunne naboerne derfor opleve, at han egenhændigt ryddede indkørsler og fortove for sne.

- En iPad kan jeg altid kigge i, men der er ikke altid sne, og jeg kan godt lide at lave noget og bruge min krop. Jeg vidste, at vores nabo ikke havde en sneskovl, så jeg ville gerne hjælpe - og så fortsatte jeg bare rundt, lyder det fra hovedpersonen selv.

Annonce

22.000 skridt og en øm krop

Hvor mange meter indkørsel og fortov, Benjamin Rytter Pedersen nåede igennem den første dag, tør han ikke gætte på. Men om aftenen kunne han på sin telefon se, at han havde gået ca. 22.000 skridt.


Om vinteren glæder jeg mig til at kunne skovle sne. Om sommeren glæder jeg mig til at kunne slå græs.

Benjamin Rytter Pedersen


Kroppen var da også godt brugt og mere øm end vanligt, husker han. Dog ikke mere, end at han fredag igen var ude i sit godgørende foretagende.

- Det føles ikke som arbejde. For mig er det lige så sjovt som bygge en snemand - og så kan jeg kælke, når det bliver mørkt, siger Benjamin Rytter Pedersen, der er den yngste i en søskendeflok på tre.

Annonce

En kæmpe inspiration

Ikke alle naboer var lige tilfredse, kunne han konstatere. En fire-årig pige var ked af, at hendes sne var blevet fjernet. Som undskyldning lavede han 30 snebolde klar til kast, og så var alt godt igen.

Det er ikke første gang Benjamin har smøget ærmerne op for naboerne. Han har også fejet og samlet affald. Foto: Morten Pape

Fra de andre huse var det dog svært at finde nogle sure miner over, at beboerne nu måtte lade sneskovlen blive inden døre.

- En ung fyr som ham, dem er der dælme ikke mange af. Han forlangte ikke noget, men gik bare i gang. Særligt i den her tid er den en kæmpe inspiration, at sådan en lille fyr går forrest med at gøre en forskel for andre i det daglige, siger naboen Kirsten Enevoldsen.

Det er i øvrigt ikke første gang, han har været ude og gøre noget godt i nabolaget. Tidligere har han eksempelvis også fejet skrald og fjernet ukrudt.

Også i de tilfælde var det uden forventningen om at modtage noget for sit arbejde. En lille betaling for snerydningen faldt der dog:

60 kr., et par æblerøde kinder - og en vej fyldt med smil.

Storebror Patrick (t.v.) hjælper Benjamin med at få en genstridig handske på. - Jeg er hans butler, sukker Patrick opgivende. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

OL-jagtende windsurfer og basketball i Horsens: Lokale projekter har fået vigtige støttekroner

Annonce