Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Unge skræmte gæster ved 60 års fødselsdagsfest på sognegård: - De truede med kniv og var iført elefanthuer

Bo Rasmussen fra Hedensted Sognegård plejer at kunne koncentrere sig om at lave god mad til sine gæster, men lørdag aften opstod der helt andre udfordringer på sognegården, da en gruppe unge kastede potteplanter og sten ind mod ruderne. Arkivfoto: Martin Ravn
Personalet måtte låse alle døre og trække gardinerne for, da en gruppe unge chikanerede og truede gæsterne ved en fest på Hedensted Sognegård lørdag aften. Balladen stoppede først ved politiets ankomst, fortæller ejer Bo Rasmussen.

Hedensted: En 60 års fødselsdag på Hedensted Sognegård tog lørdag aften en voldsom drejning, da ruden ind til festsalen pludselig blev smadret.

Det fortæller ejer af sognegården, Bo Rasmussen, som i et opslag på Facebook skriver: - Hvad sker der lige i vores fredelige by?

Det, der ellers skulle have været en hyggelig og festlig fejring på sognegården, blev nemlig alt andet end fredelig, da en større gruppe unge kort efter midnat begyndte at kaste med potteplanter og sten ind mod sognegården og blandt andet smadrede en rude ind til den sal, hvor gæsterne dansede.

Annonce

Folkebladet har været i konktakt med nogle af gæsterne, som af frygt for de unge ikke har lyst til at udtale sig ved navn, men som fortæller følgende om episoden:

- Det var meget voldsomt, og nogle blev truet med knivstik. De unge mennesker virkede ret så seriøse omkring det, og på bare 15 minutter kom der biler og scootere til, som var klar på at slås.

Låste dørene og ringede efter politiet

Til en begyndelse bad nogle af gæsterne ifølge Bo Rasmussen de unge om at forsvinde, men det fik angiveligt ballademagerne til at agere endnu voldsommere og true med tæsk.

- Nogle af de unge løb om til hoveddøren for at komme ind til gæsterne, men personalet fik heldigvis hurtigt låst døren og ringet til politiet. De kom ganske kort efter. Men det kan da ikke være rigtigt, at mine gæster på sognegården skal føle sig truet på den måde, lyder det fra en frustreret Bo Rasmussen.

De unge kastede blandt andet med sten og potteplanter og smadrede en rude ind til den sal, hvor gæsterne dansede, fortæller Bo Rasmussen. Privatfoto

Der har på det seneste været flere problemer med unge og hærværk i Hedensted, blandt andet på kirkegården, hvor politiet også blev involveret, efter flere ugers raseren.

Senest har Hedensted Petanqueklub set sig nødsaget til at rive en pavillon ned, fordi unge svinede og udøvede hærværk på den weekend efter weekend.

Annonce

Skaber utryghed med elefanthuer og afbrænding

Bo Rasmussen oplever, at det er efter petanque-pavillonens nedrivning, der er opstået problemer omkring Trykkeriparken og sognegården.

- Unge mennesker har brugt Trykkeriparken til at mødes og hygge sig med musik om aftenen i halvandet-to år, uden det har givet anledning til ballade. Men det er en anden gruppe unge, der er kommet til de seneste tre-fire uger. Jeg blev selv truet med tæsk, da jeg bad dem dæmpe sig for 14 dage siden, og i lørdags var det altså mine gæster, siger Bo Rasmussen, der også har været i konktakt med kommunen og SSP.

- Det virker som om, det er en mindre  gruppe unge, der er uden for pædagogisk rækkevidde, og som skaber utryghed i vores by. Mine gæster fortalte, at flere af dem havde elefanthuer på lørdag aften, og de har også brændt nogle af stolene på terrassen af. Jeg håber meget, at politiet kan få sat en stopper for det, siger Bo Rasmussen.

Vagtchef hos Sydøstjyllands Polti, John Skjødt, bekræfter over for Folkebladet, at politiet har været ude på Hedensted Sognegård natten til søndag.

- Det fremgår af døgnrapporten, at der er smadret en rude derude, og vi har antruffet nogle unge, som vi har navnene på. Men der står ikke noget om, at der er blevet truet med kniv, siger John Skjødt.

Der har længe været unge, der hygger sig i Trykkeriparken i weekenderne med musik, og det må de hjertens gerne. Men den her ballade og ødelæggelse er ikke ok.

Bo Rasmussen
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Åben have i Vrigsted

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er vigtigt at måle alle infrastruktur-investeringer efter samfundsøkonomisk rentabilitet, hvilket helt forsvinder i debatten om timedrift og togfond

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Kræftens Bekæmpelse tager på gåtur i Klejsgård

Hedensted/Juelsminde Avis

Fest, musik og røget fisk på røgepladsen i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

Danfoss-formand åbner Ferguson Dage: Traktormuseum fejrer 20 års fødselsdag med to dages larm

Hedensted/Juelsminde Avis

Tyveri af kabler fra byggeplads

Hedensted/Juelsminde Avis

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Hedensted/Juelsminde Avis

Projekt Kysthistorier inviterer på vandretur ved Borre

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Hedensted/Juelsminde Avis

Modebutik i Hedensted er Gazelle for fjerde år i streg

Hedensted/Juelsminde Avis

Åbnede butik seks dage før første corona-nedlukning: Diana fik en hård start som butiksindehaver, men så fyldte hun sin Yaris med sko og kørte rundt på plejehjemmene

Hedensted/Juelsminde Avis

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Annonce