Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Unge skatere vil gerne lave park i Hedensted: Vi mangler bare et sted

Jacob Jensen, Anders Svensk og Erik Hansen har stået på skateboard, siden de var 11 år. Nu er de 20, men interessen for sporten er usvækket, og nu arbejder de for, at Hedensted kan få en skaterpark. Foto: Elisabet D. Hyttel
En gruppe unge arbejder i øjeblikket på at få oprettet en skaterpark i Hedensted. - Vi mangler virkelig et sted, hvor vi kan dyrke sporten, siger de.

Hedensted: Når 20-årige Jacob Jensen, Anders Svensk og Erik Hansen finder skaterboardet frem, må de også sætte sig i bilerne.

Selvom de bor i Hedensted og Løsning, er der nemlig ikke nogen steder, de kan dyrke den sport, som de har haft passion for, siden de var 10-11 år.

- De nærmeste skaterparker er i Daugård og Rask Mølle. Der er også en i Horsens, men den ligger et dårligt sted, så nogle gange tager vi helt til Herning for at skate, forklarer Jacob Jensen.

Skaterne har i flere år arbejdet for at få et lokalt sted at stå på skateboard, men indtil videre uden held.

- Der er ikke rigtig sket noget. Det er svært at finde et sted, måske fordi nogle tænker, at skaterparken bliver et sted med ballade, men det, mener vi godt, man kan undgå, siger Anders Svensk.

Annonce

Klar med ramper og udstyr

De tre peger på skaterparken i Daugård, som er blevet et samlingssted for børnefamilier, men der er ofte ikke plads i parken i Daugård, fordi så mange besøger den.

Skatersporten

Dækker over mange forskellige ting, både skateboards, løbehjul, rulleskøjter og BMX-cykler.

Dyrkes på beton eller asfalt.

Består i at køre på ramper, trapper, gelændre eller andre ting, der naturligt findes i et byrum.

Skateren kan udføre forskellige tricks, alt efter hvad man kører på, og sporten kræver både koncentration og god balance.

Derfor foreslår de, at en skaterpark i Hedensted skal placeres et sted, hvor mennesker ikke naturligt samles, men et sted, hvor man specifikt tager hen for at skate.

- Det kunne være på Mosegade langs jernbanen under broen med hovedvejen. Der er også tørt, og der er plads nok. Det kunne også være i en industrihal. Vi kræver ikke så meget, bare et sted, siger Anders Svensk.

Han og de andre unge er klar til selv at lægge arbejdet i parken og selv stå for at etablere ramper og andet udstyr. Det kan ovenikøbet være flytbart, så udstyret let kan tages ned igen, hvis eksempelvis en hal skal bruges til noget andet.

Annonce

En fri sport

For de unge er det bare vigtigt at få et sted til deres sport. En sport, som, de mener, kan fange de børn og unge, som ikke kan lide at gå til fodbold eller håndbold.

- At skate er mere frit, fordi du kan gøre det, når du har lyst, og der ikke er en konkurrence i det. Det er kun dig selv, dit board og de tricks, du finder på, forklarer Anders Svensk.

- I skatermiljøet hjælper alle hinanden, og alle kan være med, uanset hvordan du er, siger Svend Hansen.

Hvor mange, der dyrker sporten i lokalområdet, har de svært ved at sætte tal på, men de oplever, at en del børn og unge gerne vil skate.


Skatersporten er for alle, og det er bedre, at børn kommer ud og rører sig, end at de bare sidder derhjemme.

Jacob Jensen


I øjeblikket arbejder Hedensted Kommune på en ny plan for midtbyen. Heri indgår også overvejelser om en skatepark, men der er ikke besluttet noget om det endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce