Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Unge street-ambassadører skal skabe gode vibes i skaterparken

Andreas Enemærke Monbjerg Møller har fået godt styr på sit skateboard, efter han har været med på Hedensted Ungdomsskoles forløb om at blive streetambassadør. Foto: Mette Mørk
I weekenden fik 11 lokale unge bevis på, at de er uddannet streetambassadører i Hedensted Kommune. De unge skal være med til at udbrede respekten for skaterbanen og en positiv kultur omkring de lokale street-miljøer

Rask Mølle/Juelsminde:  En sort van triller ind foran skaterbanen i Rask Mølle, og ud af bilens skydedør hopper en halv snes unge drenge direkte på deres skateboard og ud på betonbanen foran dem.

Der er smil og high-fives. Beundrende blikke, når en laver et sejt trick, og opmuntrende ord og gode råd, når andre ikke helt kan få det genstridige bræt med hjul til at gøre som ønsket.

De unge i alderen 12 til 14 år er alle en del af Hedensted Ungdomsskoles nye tiltag; et tre måneders forløb, hvor de er blevet introduceret til skater-verdenen ved at besøge en masse forskellige skaterbaner og lære gadeidrætten at kende gennem erfarne skatere. Samtidig har de fået nogle redskaber til at skabe en positiv og god stemning på skaterbanen.

Annonce


At skate er lidt mindre krævende end for eksempel at gå til fodbold. Det er noget, man bare kan gøre, når man har lyst, og uden at man bliver presset.

Joe Christensen-Erikssen


Milliondyre skaterbaner af beton er nemlig skudt op af jorden flere steder i Hedensted Kommune de senere år. Daugård har en, Rask Mølle har en og seneste skud på stammen bliver Hornsyld, hvor en spritny bane åbner 14. august ved Skolen i Midten (SIM) og Hornsyld Idrætscenter.

Skaterbanerne er fyldt med gode intentioner om at skabe et sted, hvor børn og unge uorganiseret kan mødes, dyrke fællesskaberne og være aktive sammen, uden det er i faste voksenstyrede rammer.

Usund kultur

Men banerne har også en bagside. Flere steder er der udfordringer med unge, der kører på scooter eller smider glasskår på banen. Der bliver holdt fester, og der opstår nogle steder en usund kultur, der holder de børn og unge, som bare vil skate, væk derfra.

Håbet er, at de 11 unge såkaldte streetambassadører kan skabe et modspil til den usunde kultur.

Street-ambassadørerne fra Hedensted Ungdomsskole var blandt andet på besøg hos Ragnarok Skatepark i Jelling. Her ses otte af de unge deltagere  med de skateboards, som de må beholde efter forløbet. De to instruktører Joachim Larsen og Kim Batiste står i midten. Foto: Mette Mørk

- Med forløbet vil vi gerne skabe et lokalt fællesskab omkring det at skate, give de unge noget selvtillid på banen og få dem til at hjælpe nye ind i miljøet, fortæller Kim Batiste, der er en af instruktørerne på forløbet.

- Det er ikke fordi, vi forventer de unge streetambassadører kommer til at bede en 18-årig om at lade være med at stå og smide ølflasker på banen. Det skal der gerne være en voksen til at gøre, men når der står syv unge og har en fed oplevelse med at skate sammen, så smitter det også af på de andre, der opholder sig ved banen, tilføjer han.

Annonce

Ikke så krævende

At fællesskabet blandt deltagerne på  ungdomsskolens forløb allerede er stærkt er tydeligt. Snakken går livligt, mens der bliver spist en pizza ved siden af banen, og selvom de unge kommer fra forskellige skoler, og der er to til tre år mellem nogle af deltagerne, har de lavet en gruppe på det sociale medie Snapchat, som de med jævne mellemrum bruger til at lave aftaler om at mødes og skate.

- At skate er lidt mindre krævende end for eksempel at gå til fodbold. Det er noget, man bare kan gøre, når man har lyst, og uden at man bliver presset.  Og så ser man også lidt sej ud imens, konstaterer 14-årige Joe Christensen-Erikssen fra Rårup, der sammen med sin tvillingebror Felix er blandt de unge deltagere på kurset.

Weekenden begyndte i Daugård. Derefter skulle de unge skatere prøve kræfter med skaterbanen i Jelling. Senere gik turen til Rask Mølle, hvor deltagerne også overnattede. Foto: Mette Mørk

Som en del af forløbet har han ligesom de øvrige deltagere fået sit eget skateboard, som han selv har lært at samle. Tanken er, at de f.eks. vil kunne hjælpe nye skatere med at skifte et hjul på deres skateboard og lære dem det mest grundlæggende i at mestre brættet.

- Jeg havde ikke skatet, før jeg kom med til det her forløb, men det har været rigtig sjovt, og jeg tror også, jeg vil kunne lære nogle nybegyndere noget af det helt basale ved at stå på skateboard, fortæller Jesper Skytte Mortensen fra Glud, inden han igen hopper på sit bræt og op på banen i Rask Mølle.

Har man lyst til at prøve kræfter med at skate eller andre gadeidrætter som streetbasket eller breakdance kan man hver onsdag i sommerferien mellem kl. 17 og 21 møde op ved Liniepavillionen i Juelsminde, hvor der vil være instruktører og grej til rådighed til at sætte gang i aktiviteterne. Det er gratis at deltage i arrangementet, som Hedensted Ungdomsskole står bag.

Joe Christensen-Erikssen (th) kigger på, mens Kim Batiste viser nogle stykker, hvordan det bliver nemmere at køre, hvis man kommer ned i knæ og ud med armene, så der er mere styr på balancen. Foto: Mette Mørk
Det er kun fantasien og balancen, der sætter grænser for, hvordan man kan bruge en skaterbane. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Illustrator og forfatter med base i Juelsminde har fået medalje: Hun er kommet i selskab med 'Anden' og Helle Helle

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Af en eller anden grund synes politikerne at vige uden om ansvaret for denne fælles opgave, de ellers er sat i verden for at sørge for

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Hedensted/Juelsminde Avis

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Hedensted/Juelsminde Avis

Tak for tilliden - nu starter arbejdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

Hedensted/Juelsminde Avis

Herning Kirkes Drengekor kommer til Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Anders har sørget for, at herrehåndbolden atter blomstrer i Hedensted

Hedensted/Juelsminde Avis

Næsten 300 borgere i Hedensted Kommune vil gerne på Arne-pension: Jeg håber virkelig, at de partier, der stadig er modstandere af ordningen, med tiden vil ændre holdning

Hedensted/Juelsminde Avis

Kvindeaften i Barrit blev stor succes: 150 deltagere til messe

Hedensted/Juelsminde Avis

Vild med Vibeke, på klimatur med Per og spis af den grønne kage: Nu skal borgerne lære at være vilde med vilje

Hedensted/Juelsminde Avis

Voksende corona-smitte og lange køer ved testcentre: - De, der kan, skal teste sig på dagens "skæve" tidspunkter

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til julekoncert med kirkens kor

Hedensted/Juelsminde Avis

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Hedensted/Juelsminde Avis

Så henter julebusserne igen unge studerende sikkert hjem til jul

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokal virksomhed får handicappris: - Det er vores pligt over for nærsamfundet at give folk en chance

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du holdt kaffepause i dag?

Hedensted/Juelsminde Avis

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted/Juelsminde Avis

Kom til adventsfest i Korning

Hedensted/Juelsminde Avis

Ikke mere vin på Nørregade - nu er der medicin i flaskerne: Nyt apotek havde første åbningsdag torsdag

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung trænerduo skal styre Hedensted IF’s førstehold i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Bankdame fra Breth er blevet privatrådgiver og stedfortræder i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Under milliondyre renoveringer i Hedensted og Hornsyld: Svømmehaller bytter brugere, når byggerierne begynder

Annonce