Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Utætte membraner og slidte bassinduge: Det er nu eller aldrig hvis svømmehal skal bestå

Hedensted Svømmehal tilbyder blandt andet aquaopunkt-træning og svømmeundervisning til alle aldergruppr foruden den generelle åbningstid. Arkivfoto: Michael Tonsberg
Hedensted Svømmehal har brug for at blive renoveret, og tre budgetmodeller er fremlagt som muligheder. Her er der godt 10 millioner kroner i forskel fra luksusudgaven til de "skal"-opgaver, der er tvingende nødvendige at få udbedret, hvis svømmehallen fremover skal være i stand til holde åben.
Annonce

Hedensted: Der er ikke lang tid at reagere på. Inden for en periode på fire år skal Hedensted Svømmehal undergå en renovering, ellers er det slut med at drive vandsport fra den 30 år gamle svømmehal på Gesagervej.

Men en lukning skulle helst ikke indtræffe, lyder det fra ledelsen og bestyrelsen bag Hedensted Centret, der ejer svømmehallen.

Formand for bestyrelsen Michael Vagtholm Kristensen og det øvrige ledelsesteam har derfor fået udarbejdet en Rambøll-rapport, der slår fast, på hvilke områder der skal gøres noget for at sikre svømmehallens eksistens.

Annonce

Tre modeller

Det er der kommet tre modeller ud af, udarbejdet af kommunens "Team Ejendomme".

I investeringsbudgettet er der godt 10 millioner kroner i spænd fra svømmehallens ønskescenarie, en lånoptagelse på 20,4 millioner kroner, ned til den ramme, hvor kun de absolutte nødvendige forbedringer bliver foretaget.

Disse tre modeller er i spil

Hedensted Kommunes "Team Ejendomme" har på baggrund af Rambøll-rapporten kategoriseret de tre budgetmodellerne i kategorierne "nødvendigt", "fornuftigt" og "udvikling".

Første scenarie omfatter hele budgettet, hvori alle tre kategorier, "nødvendigt", "fornuftigt" og "udvikling", vil blive indfriet. Det finansieres via et kommunalt garanteret lån med en låneoptagelse på 20.428.025 kroner.

Scenarie 2 omfatter kategorierne "nødvendigt" og "fornuftigt" og finansieres via et kommunalt garanteret lån med en låneoptagelse på 13.219.250 kroner.

Scenarie 3 omfatter udelukkende kategorien "nødvendigt" og finansieres via et kommunalt garanteret lån med en låneoptagelse på 10.658.200 kroner.

- Det handler om at få opgraderet svømmehallen til nutidige standarder. Lige nu er klinkebelægningen og membranerne utætte. Vores bassinduge er slidte, og ventilationer og vandbehandlingsanlæg skal opdateres, fortæller Michael Vagtholm Kristensen.

- Derudover er der opgaver såsom energiinvesteringer, herunder udskiftning af lyskilder til led-kilder, som ville være logiske også at få foretaget, når vi nu forhåbentlig alligevel skal i gang med en renovering, siger han.


Jeg håber, vi er i stand til at få lavet en aftale, der omfatter hele pakken af ønsker.

Michael Vagtholm Kristensen


Annonce

Nyt wellnessområde

Svømmehallen ønsker desuden at etablere et wellness-område, hvor det nuværende mødelokale er placeret, og hvor der vil være direkte adgang inde fra svømmehallen.

- Det handler også om at højne brugeroplevelsen og sætte ind med klimavenlige løsninger. Vi vil gerne fremstå som en hyggelig, moderne svømmehal både for vores holdtræninger og for stedets øvrige brugere, herunder børnefamilier. Jeg håber, vi er i stand til at få lavet en aftale, der omfatter hele pakken af ønsker til forbedringer, siger Michael Vagtholm Kristensen.

Hedensted Centrets såkaldte forbedringsønsker vil kunne finansieres ved, at centret optager et kommunalt garanteret lån.

Samtidig er håbet fra centrets side, at der indgås en ny større driftsaftale baseret på skolernes og foreningernes brug af svømmehallen. Det vil desuden kunne give kommunen mulighed for at bidrage til renoveringen.

På seneste udvalgsmøde i fritid og fællesskab blev anmodningen fra Hedensted Centret diskuteret. Her kom man frem til, at driftssikkerhed og de energibesparende foranstaltninger skal undersøges nærmere, inden der træffes en endelig afgørelse.

Svømmehallens fremtid vil derefter blive genoptaget på næstkommende udvalgsmøde 3. august.

Bliver anmodningen vedtaget, vil renovering og eventuelt andre forbedringer blive udført i sommeren 2021. Her skønnes det, at en midlertidig lukning af svømmehallen vil påvirke mindst mulige brugere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Politirapporten

Annonce