Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Vibeke har lavet sit eget keramikværksted i Øster Snede

Vibeke Grønkjær på 24 år har en méngrad på 18 procent efter et trafikuheld, men har ikke desto mindre åbnet sit eget keramikværksted på privatadressen i Øster Snede. Foto: Mads Dalegaard
24-årige Vibeke Grønkjær fra Øster Snede har en méngrad på 18 procent som følge af en seks år gammel trafikulykke. Hun døjer stadig med en del smerter fra ulykken, men har ikke desto mindre fundet energi og overskud til at lave sit eget keramikværksted.
Annonce

Øster Snede: Vibeke Grønkjær bor på Nedergårdsvej 16 i Øster Snede sammen med sin mand Filip Grønkjær, der driver tømrerfirmaet Grønkjær Byg, og deres datter Ida på to år. Det er også her, hun har indrettet sit keramikværksted på trods af, at hun stadig døjer med smerter fra en seks år gammel trafikulykke.


Jeg spurgte mig selv om, hvad der gør mig glad. Det har resulteret i, at jeg har købt mit eget keramikværksted. I april i år blev jeg selvstændig og har lige siden lukket folk ind i mit kreative univers.

Vibeke Grønkjær, nystartet keramiker i Øster Snede


- Jeg spurgte mig selv om, hvad der gør mig glad. Det har resulteret i, at jeg har købt mit eget keramikværksted. I april i år blev jeg selvstændig og har lige siden lukket folk ind i mit kreative univers. Ambitionen har været at skabe et frirum, et sted hvor jeg er mig, uden sygdom og uden begrænsninger. Og det har jeg gjort, at jeg kan arbejde langt flere timer, end jeg har gjort siden ulykken, fordi det er mit sted, fordi jeg bestemmer tempoet, og fordi jeg er lykkedes med det, siger hun.

Annonce

Bor kun til leje

Familien bor kun til leje efter at have solgt deres hus i Løsning, idet de drømmer om at købe en landejendom, hvor der udover værksted også kunne blive plads til en fysisk butik. Vibeke Grønkjær er autodidakt som keramiker, men er for nylig startet på et kursusforløb i keramik på et center ved Designskolen i Kolding. Hun laver blandt andet lysestager, kaffe- og tekrus med og uden hank, tallerkener, skåle, krukker, vaser og nips- og pynteting.

Annonce

Kaffe- og tekrus hitter

Hendes kaffe- og tekrus er den helt store sællert i sortimentet. Dem er der indtil nu solgt en 200-300 af. Heraf nogle til en lokal virksomhed, der ville bruge dem som medarbejderjulegave.

Vibeke Grønkjær er meget aktiv på både Facebook og Instagram i forhold til at promovere sine keramikting, og hun har også planer om at oprette en webshop.

Vibeke Grønkjær har mange forskellige keramik-ting på hylderne i sit værksted i Øster Snede. Specielt hendes kaffe- og tekrus sælger rigtig godt. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce