Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Visionen udtrykker en ny indstilling, der i den grad kan åbne for at opnå det gode liv

Simon Bendfeldt. Pressefoto

Læserbrev: Målet for en kommune er at skabe de bedste betingelser for, at alle os, der bor i den, kan få et godt liv. Et liv, hvor vi har frihed til at udfolde vores talenter, opnå berigende relationer og få et meningsfuldt liv.

Det er derfor yderst glædeligt, at det siddende byråd enstemmigt vedtog en vision om "Det gode liv" 30. sep. 2020.

Jeg og andre borgere i kommunen, et par politikere og ansatte i administrationen var med til at formulere visionen i løbet af 2019. Den har et vigtigt indhold som løftestang til at sætte fokus det helt rigtige sted.

Annonce

Der er mange betydningsfulde pointer i den formulerede vision. Et par udtræk er erkendelsen af, at et meningsfyldt liv er vigtigt for at opnå et godt liv.

Her indgår gode relationer som et centralt komponent. Vi skal over hele kommunen have skabt rammer, der giver optimale muligheder for dannelse af berigende fællesskaber, og at borgere har mulighed for at føre gode ideer ud i livet til gavn for vores mange lokalsamfund.

Visionen fremhæver desuden det vigtige i et godt samspil mellem civilsamfund og kommune, og at der skal være plads til, at vi alle kan bidrage.

Det er en styrke, at vi er forskellige og har noget forskelligt at byde ind med.


Alle bør sætte sig ind i visionen. Den rummer store muligheder, hvis der sættes handling bag ordene.

Simon Bendfeldt


Alle bør sætte sig ind i visionen. Den rummer store muligheder, hvis der sættes handling bag ordene.

Vi kender alle begrebet "Djævelens advokat". Han siger, at "det har vi prøvet", "det må man ikke", og "det kommer aldrig til at virke".

I visionen er indskrevet, at kommunens rolle er at være "Englens advokat". Det er en fundamental anden tilgang, der i stedet folder ud, ser muligheder og er nysgerrig.

Visionen er stærk. Den gør, at vi hæver blikket og ser andre og åbner for nyskabelse. Der arbejdes allerede på at få den indarbejdet i konkrete politikker.

Den igangværende coronapandemi har med al tydelighed vist værdien af fællesskabet, og at vi har brug for andre.

Jeg ser vældig frem til at arbejde for, at visionen udfoldes yderligere. Forandring er umulig uden at ændre indstilling. Visionen udtrykker en ny indstilling, der i den grad kan åbne for at opnå det gode liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce