Annonce
Holstebro Onsdag

182 nye sommerhusejere i Holstebro Kommune i 2020

I flere kommuner er det også muligt at købe helårshuse og benytte dem som flexbolig. Flexboligerne indgår ikke i Homes oversigt for sommerhus-salget. Sommerhuset på billedet er hentet i arkivet og indgår formentlig ikke i salgsstatistikken. Genrefoto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix
86 kommuner ud af landets 98 kommuner fik nye sommerhusejere sidste år. I Holstebro blev der indgået 84 flere sommerhus-handler end året før.
Annonce

Investering: Der er de klassiske sommerhus-kommuner som Odsherred, Gribskov, Ringkøbing-Skjern, Syddjurs og Guldborgsund, hvor der sælges flest sommerhuse, men der er også en masse andre kommuner i Danmark, hvor der er rift om sommerhusene her midt i en coronatid.

Ejendomsmæglerkæden Home har trukket en liste med alle de kommuner, hvor der er registreret mindst én sommerhus-handel i 2020. Det er en liste med i alt 86 kommuner, og der er mange bykommuner i blandt.

- Listen viser, hvor varieret det er at være fritidshus-ejer i Danmark, siger Michael Dalsager, der er boligmarkeds-analytiker og senior kommunikationskonsulent i Home, i en pressemeddelelse.

Faktisk er der handlet fra en til 1422 sommerhuse i de 86 kommuner. Odsherred med flest, Furesø, Gladsaxe og Glostrup ligger i bunden af listen - hver med én sommerhushandel sidste år.

- Selvfølgelig er der en verden til forskel. Nogle kommuner er dybt afhængige af sommerhus-ejerne og ikke mindst de mange turister, der hvert år booker millioner af overnatninger, mens andre kommuner har ganske få boliger med sommerhus-status, siger Michael Dalsager.

Annonce

Stigning i regionen

Ringkjøbing Landbobank oplyser i en pressemeddelelse, at 3459 sommerhuse blev handlet i Region Midtjylland i 2020.

Det er en stigning på 65 procent, hvis man sammenligner med 2019, hvor 2097 handler fandt sted, og en stigning på 180 procent, hvis man kigger bare fem år tilbage.

Det viser en ny analyse foretaget af Ringkjøbing Landbobank, som bygger på tal fra Boligsiden.

Ifølge banken er det ikke alene coronakrisen, der forklarer udviklingen, men et sammenfald af flere faktorer, der har givet sommerhusmarkedet gunstige forhold.

- De midt- og vestjyske sommerhuse er gået som varmt brød i 2020. Her finder vi selvfølgelig en stor del af forklaringen i coronakrisen, hvor hjemsendelser og hjemmearbejde har givet danskerne tid til at forholde sig til sommerhuskøb. Samtidig har pandemien også fået mange til at åbne øjnene for at holde ferie i Danmark, og her har flere set fordelene i at eje et sommerhus, som kan lejes ud i årets øvrige uger, forklarer filialdirektør i Holstebro, Verner Sekkelund og fortsætter:

- Men det markante sommerhussalg skyldes ikke kun coronakrisen. Det er en cocktail bestående af flere ingredienser som eksempelvis, at danskernes opsparinger slår nye rekorder, mens renteniveauet er utroligt lavt. 2020 blev også året, hvor markant flere skulle betale negative indlånsrenter, og det har fået mange til at investere pengene i stedet.

Annonce

Prisen er også steget

Den store efterspørgsel på de midt- og vestjyske sommerhuse kommer ikke kun til udtryk i antallet af handler, men også i prisudviklingen på sommerhusmarkedet.

Kigger man på den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Region Midtjylland, så er den fra 2019 til 2020 steget fra 15.322 kroner til 16.326 kroner, hvilket svarer til en stigning på syv procent. Og kigger man fem år tilbage, er den steget med 13 procent.

Markant flere har søgt til Holstebro Kommune, når de skulle købe deres sommerhus i Midtjylland i 2020.


Det er glædeligt, at flere har fået øjnene op for at købe sommerhus i Holstebro Kommune. Kommunen er omgivet af smuk og varieret natur med både Vesterhavet og den enestående hede, og samtidig er Holstebro Kommune og byen berømt for sit rige kulturliv og flotte handelsby.

Verner Sekkelund, filialdirektør i Ringkjøbing Landbobank i Holstebro


I 2020 blev der i kommunen underskrevet 182 handler med sommerhuse mod 98 i 2019. Altså 84 flere sommerhushandler sidste år i forhold til året før - det svarer til en fremgang på 86 procent.

- Det er glædeligt, at flere har fået øjnene op for at købe sommerhus i Holstebro Kommune. Kommunen er omgivet af smuk og varieret natur med både Vesterhavet og den enestående hede, og samtidig er Holstebro Kommune og byen berømt for sit rige kulturliv og flotte handelsby, siger Verner Sekkelund.

Den stigende efterspørgsel ses også i prisen per kvadratmeter, som er steget med 12 procent de seneste fem år. Det svarer til, at et sommerhus i Holstebro Kommune i gennemsnit er blevet 1209 kroner dyrere per kvadratmeter, oplyser Ringkjøbing Landbobank.

Annonce

Lemvig er topscorer

En af topscorerne på listen er Lemvig Kommune:

I corona-året blev der solgt 213 sommerhuse i Lemvig Kommune mod 98 året før. Det blev altså gennemført 115 flere sommerhushandler i 2020 end i 2019 - det svarer til en fremgang på 117 procent.

På landsplan lå fremgangen på 55 procent med 5610 flere sommerhus-handler i 2020 i forhold til 2019.

15.833 nye sommerhus-ejere kom der til over hele landet i 2020.

Struer Kommune oplevede en fremgang i sommerhussalget på 62 procent, og lå dermed lige som sine nabokommuner over landsgennemsnittet. I limfjordskommunen blev der solgt 89 sommerhuse i 2020, og det var 34 flere end året før.

Annonce

Til at betale

De billigste sommerhuse, der er til salg, koster fra omkring 100.000 kroner, og de dyreste rammer næsten 20 millioner kroner.

- Så der er virkelig sommerhus for enhver pengepung, konstaterer Michael Dalsager fra Home.

Danmark har godt og vel 220.000 sommerhuse - og knap 16.000 af dem skiftede altså ejer i 2020.

- Udvalget af sommerhuse til salg er næsten halveret på et år – med et fald på 44 procent, oplyser Home.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce