Annonce
Holstebro Onsdag

Aftensmad hos ejendomsmæglerne: Æggedeleren kan også sagtens bruges til champignon

Skinkestangen kommer også gerne på bordet, når børnene er hjemme - men så er der en med champignon og en uden. Foto: Johan Gadegaard
Hos Mogens og Liselotte Kragh kan der godt være fart på i køkkenet - men maden må også gerne tage lang tid om at blive færdig.

Holstebro: Champignonerne kommer hurtigt ind under vandhanens stråle, inden de lyntørrer på et rent viskestykke, hvorefter de bliver lagt ind i æggedeleren. Sekundet efter ligger champignonerne i fine skiver.

- Det er mit eget lille hack. Det går meget hurtigere på den måde, siger Liselotte Kragh, mens hun hælder de nu skiveskårede champignoner over i panden, der allerede er varm.

Ved siden af er hendes mand, Mogens Kragh, næsten færdig med salaten, som i dag består af vandmelon, feta og ristede græskarkerner.

Annonce

- Jeg kan godt lide at nyde et enkelt glas vin, mens jeg laver mad. Selvom det nu mest er Liselotte, der går i køkkenet. Apropos det, hvordan plejer du at gøre med de her græskarkerner, spørger Mogens Kragh henvendt til sin hustru, der griner.

Men i dag må det gerne gå lidt stærkt.

Liselotte Kragh er hurtigt videre til at klippe små stykker af purløgsbundtet af med en saks direkte ned i blandingen med kogt, røget skinke, flødeost og de nu brunede champignoner. I et snuptag finder hun butterdejen frem, tryller massen ind i midten og fletter skinkestangen sammen, inden den kommer i den forvarmede ovn.

Snip, snap, snude. Det tog cirka ti minutter. Om 35 minutter er der skinkestang med champignon og purløg med vandmelonsalat med ristede græskarkerner.

Den alsidige skinkestang

Der er fart på i køkkenet hos ejendomsmæglerne Mogens og Liselotte Kragh, der sammen har ejendomsmæglerfirmaet Boligone i Holstebro.

Sådan er det nogle gange nødt til at være, når man er selvstændig og i princippet har åbent i butikken til klokkn 22 og gerne har husfremvisninger sent på dagen.

Det tager ikke lang tid at flette en skinkestang når man har prøvet det før- Foto: Johan Gadegaard

- Vi er ikke dovne i køkkenet, men i hverdagen må det gerne være noget, der kan stå og passe sig selv i ovnen. Ind i mellem kan vi også nøjes med en ostemad eller noget takeaway, siger Liselotte Kragh.

Det er derfor, at skinkestangen er en af de retter, som parret ofte vender tilbage til. Den er ifølge Liselotte og Mogens nem og hurtig at lave, smager godt både kold og varm, og fungerer både som forret, hovedret eller natmad.


Vi er ikke dovne i køkkenet, men i hverdagen må det gerne være noget, der kan stå og passe sig selv i ovnen. Ind i mellem kan vi også nøjes med en ostemad eller noget takeaway.

Liselotte Kragh, ejendomsmægler


Det er effektivt. Det samme er parrets indkøbsvane. Ikke noget med at bruge en time ved køledisken - her er Bilka ToGo vejen frem.

Skinkestang

Mogens og Liselotte Krogh har lavet denne skinkestang så mange gange, at den sidder godt fast på nethinden.

Du skal bruge: 250 gram champignon, 100 gram røget, kogt skinke, 175 gram flødeost, 1 tsk fransk sennep, 0,5 tsk salt, 2-3 spsk klippet purløg, 1 pakke butterdej, æg til pensling.

Sådan gør du:

Skær champignoner i skiver, og svits dem på en tør, varm pande.

Skær skinken i tern, og kom dem i en skål med champignon, flødeost, sennep, salt og purløg.

Læg butterdejspladerne på en bageplade ovenpå hinanden, og udrulles i ca. 25x35 cm.

Fordel fyldet på pladen, og skær siderne af butterdejen i strimler på skrå.

Fold enderne ind først, og læg derefter strimlerne over hinanden.

Pensl den færdige skinkestang med æg.

Bag i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.

Spis med en god salat - Mogens Kragh foretrækker en klassisk tomatsalat med mozzarella og basilikum.

- Det begyndte vi på under corona. Man sparer en masse tid, og man undgår impulskøb. Samtidig kan vi hente det mellem aftaler, og lige smide det i køleskabet, inden vi vender tilbage til arbejdet, siger Liselotte og Mogens.

Men når der er tid til at eksperimentere lidt mere med råvarerne, så hiver Mogens gerne sous vide'en eller grillen frem, og en opskrift på noget helt nyt og anderledes skal afprøves.

Og kan man ikke lide en af de eksperimenterende retter, må man gerne levne.

-  Jeg kommer fra et hjem, hvor der mest af blev serveret sovs og kartofler. Det med grøntsager var ikke rigtig noget, vi gjorde os i, så det er først senere, at jeg er begyndt med den slags siger Mogens.

- Jeg tror faktisk ikke, at Mogens havde smagt radiser, før han fyldte 40, siger Liselotte med et kærligt grin.

Annonce

Dynamik

Mogens Kragh blev uddannet boligmægler i i 2004, og i 2005 åbnede han Boligone i Voldgade. Senere kom Liselotte til, og i dag bor parret i boligen ved siden af forretningen. At bo lige ved siden af sin egen forretning, som man endda har med sin partner, giver ifølge Mogens og Liselotte større forståelse, hvis jobbet fylder ekstra meget i en periode.

- Det giver dynamik i hverdagen, siger Liselotte.

Parret sætter også en ære i at holde privatliv og arbejdsliv adskilt. De går hver morgen de få meter fra privaten og ind i butikken - så er de på arbejde. Når de låser forretningen om aftenen og tager hjem - så har de fri.

- Men det bliver nok alligevel lidt flydende, siger Mogens.

- Ja, det er svært ikke at tage arbejdet med hjem engang i mellem. Men det fungerer fint for os, siger Liselotte.

Nu med 20 minutter til aftensmaden er klar.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce