Annonce
Holstebro Onsdag

Akupunktur til dem, der må vente længe på storken

Sanne Christensen er oprindeligt fra Starup ved Billund, men ergoterapeut-uddannelsen førte hende til Holstebro, - og kærligheden fik hun til at blive i området. Her viser hun nogle af de nåle, hun bruger i sin klinik. Fotos: Ninna Pirchert

40-årige Sanne Christensen har siden foråret drevet sin egen akupunktur-klinik på hovedgaden i Sørvad.

Ny klinik: - Fertilitetsbehandling er et af mine største interessefelter inden for akupunkturen.

Det konstaterer 40-årige Sanne Christensen, der i maj åbnede sin egen akupunkturklinik på Langgade i Sørvad, hvor hun bor sammen med sin mand, Jørgen, og parrets to børn, Simon på tre et halvt år og Cecilie på halvandet.

Da avisen besøgte klinikken i sidste uge, var datteren med på jobbet, fordi den lille pige var blevet lidt utilpas efter en vaccination. Og Sannes to børn er en af årsagerne til hendes interesse for at behandle ufrivillig barnløshed med nåle.

Sanne var nemlig selv en af dem, der måtte vente lidt på storken.

- Jeg gav mig selv akupunktur-behandlinger, for jeg tænkte, at det kunne da ikke passe, at jeg ikke også kunne hjælpe os selv, når der nu gik så lang tid, inden det lykkedes mig at blive gravid, fortæller Sanne, der har fået datteren på skødet, mens hun fortæller.

Sanne benytter både øreakupunktur og kropsakupunktur til at behandle barnløshed, og samtidig giver hun råd om kost og tilskud af vitaminer.

Stress kan være skurken

Det med at gå og vente utålmodigt på en graviditet kender Sanne altså en del til, og hun ved, at det kan være stressende og medfører en følelse af utilstrækkelighed og frustration.

- Med akupunktur kan jeg gå ind og påvirke livmoderen, få kroppen i balance og dæmpe stress-niveauet, siger Sanne og forklarer, at stress ofte er skurken, der jager storken væk. Men hun oplever også, at stress er blevet en folkesygdom, der også forstyrrer andre end dem, der venter på storken.

- Der er mange ting, der kan fylde vores kuffert op. Lige pludselig er kufferten fyldt helt, op og det bliver bare for meget. Det kan også være oplevelser, vi slæber med os fra barndommen, og så er det måske arbejdet, der bliver den udløsende faktor, forklarer Sanne, der oprindeligt begyndte på grafiker-uddannelsen.

Men computerarbejdet blev for belastende for hendes krop, og hun udviklede en kronisk tennisalbue. I 2003 gik hun i stedet i gang med at uddanne sig til ergoterapeut i Holstebro.

- Så havde jeg det sundhedsfaglige på plads til at kunne uddanne mig som akupunktør. Det er en drøm, jeg altid har haft, fordi jeg tror på andet og mere end konventionel medicin, forklarer Sanne, der også bruger nåle til behandling af psykiske lidelser.

- Akupunktur hjælper til at dæmpe nervesystemet, forklarer akupunktøren, der blandt andet også tilbyder velvære-behandlinger og myorefleks-terapi, der er en behandlingsform, som uden brug af nåle, løsner op for låste muskler og genskaber kroppens balance.

- Jeg har drømt at blive selvstændig i mange år, og jeg har gået og kigget på de her lokaler i fem år, siger Sanne og fortæller, at Langgade 34 b tidligere har huset en frisør, en butik, et solcenter og oprindeligt et posthus.

Annonce

Nu på fuld tid

Efter endt uddannelse som akupunktør åbnede Sanne klinik hjemme i privaten, der ligger lidt længere oppe ad gaden, indtil drømmen om at få fod under egen briks i selvstændige lokaler gik i opfyldelse. Indtil 1. december arbejdede hun et par dage om ugen hos Ny Energi Akupunktur i Holstebro, mens hendes egen forretning blev løbet i gang, og nu er der ifølge Sanne Christensen kunder nok til, at hun kan arbejde på fuld tid i Sørvad.

- Det har været fantastisk, og jeg er simpelthen så glad for mit arbejde, siger Sanne, der foruden fertilitetsbehandlingerne også modtager mange smertepatienter. Smertebehandling er nemlig hendes største område.

- Mine kunder kommer blandt andet fra Holstebro, Herning, et par stykker fra Horsens, Skjern, Videbæk, Spjald og også fra Vildbjerg, selv om jeg har to kolleger, der bor der, fortæller Sanne, der føler, at Sørvad har taget godt imod klinikken.

- Byen er god til at tage imod nye tiltag, mener Sanne, der også ser en fordel i en billig husleje, der kan hjælpe med til at holde priserne nede.

- Min erfaring er, at folk ikke har noget imod at køre efter behandlingerne, tilføjer hun.

Du kan læse mere om klinikken, der har fået navnet Din Akupunktur, på nettet:

www.dinakupunktur.dk

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Tredje generation af kartoffelavlere: Pasta og ris er jeg helst fri for

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Pas din egen tallerken

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vicki Berlin: Vi tager det bedste af det bedste med til Nørre Vosborg

Holstebro Onsdag

Badehotel-stjerne optræder i Skave

Holstebro Onsdag

Mød prisvindende forfatter på biblioteket

Holstebro Onsdag

Koordinator jubler over kommende foredrag: - Aldrig har jeg mødt et menneske med så stort et gåpåmod og livsglæde

Holstebro Onsdag

Kommende konfirmander fortæller om deres kirke

Holstebro Onsdag

Kommuneplan vedtaget efter stort engagement fra borgere

Holstebro Onsdag

Menighed og forening inviterer til kulturmøder

Holstebro Onsdag

Valgdebat om det gode børne- og ungdomsliv

Holstebro Onsdag

Russiske professorer giver koncert på Nørre Vosborg

Holstebro Onsdag

En inspiration til at søge oprigtig kærlighed

Holstebro Onsdag

Konditor: Lav dejen nu og få gudegode honninghjerter til jul

Holstebro Onsdag

Børnebilletter, loppemarked og krybdyr i center

Holstebro Onsdag

Præst og direktør holder foredrag om ny hospitalskirke

Holstebro Onsdag

Erling elsker en sport, som færre og færre dyrker: - Jeg holder på, at alle stress-ramte burde prøve det her

Holstebro Onsdag

Svend Åge mødte sine gamle soldaterkammerater med komiker i spidsen og TV-hold i ryggen: - Det var vildt sjovt

Holstebro Onsdag

Bestseller som teater i Musikteatret

Holstebro Onsdag

Slut efterårsferien af med en teaterkoncert

Holstebro Onsdag

Nanna stiller op til byrådsvalget: Hun vil ikke miste retten til at brokke sig

Holstebro Onsdag

- Et efterskoleophold er en gave, man giver til sine børn

Holstebro Onsdag

Selvfølgelig skal jeg stemme - men på hvem?

Holstebro Onsdag

77-årig blomsterkunstner pynter hele herregården selv

Annonce