Annonce
Holstebro Onsdag

Alle over 65 år kan få gratis vaccination mod influenza

Apoteker Birgitte Nørskov opfordrer alle i risikogrupperne til at komme ind på Holstebro Løveapotek og blive vaccineret mod influenza. Arkivfoto: Morten Stricker
Fra den 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, få en gratis influenzavaccination på Holstebro Løveapotek. Det gælder også borgere i en række risikogrupper.

Holstebro: Efteråret er skudt i gang, og med den årstid kommer influenzasæsonen med muskelsmerter, kulderystelser, træthed, hovedpine og feber.

En omgang influenza kan være særdeles ubehagelig for alle, men for nogle kan sygdommen blive alvorlig og i værste fald dødelig.

Risikoen for et alvorligt forløb stiger, hvis man er fyldt 65 år eller tilhører en risikogruppe.

Annonce


Det kan være særligt farligt at få influenza i år, fordi man risikerer at blive syg med både influenza og Covid-19 samtidig.

Birgitte Nørskov, apoteker.


- Derfor kan det være en rigtig god idé at blive vaccineret, hvis man tilhører en af disse grupper  - ikke mindst i år, hvor der samtidig er risiko for at blive smittet med Covid-19, skriver Holstebro Løveapotek i en pressemeddelelse.

- Det kan være særligt farligt at få influenza i år, fordi man risikerer at blive syg med både influenza og Covid-19 samtidig, tilføjer Birgitte Nørskov, der er apoteker på Holstebro Løveapotek.

Et beskyttende stik

En influenzavaccination beskytter mod sygdommen ved at introducere kroppens immunforsvar for en død virus. Kroppen danner herefter antistoffer, der kan uskadeliggøre levende virus, hvis den kommer ind i kroppen.

Antistofferne bliver i kroppen i op til et år, men er halveret allerede efter seks måneder. Blandt andet derfor er det vigtigt at blive vaccineret hvert år, forklarer apotekeren.

Birgitte Nørskov opfordrer alle i risikogrupperne til at komme på apoteket og blive vaccineret:

- Især ældre personer og kroniske patienter risikerer at blive hårdere ramt end andre og blive alvorligt syge, hvis de får influenza. Sørger man for at blive vaccineret, har man mindre risiko for at blive smittet. Og bliver man smittet på trods af, at man er vaccineret, er risikoen for at blive alvorligt syg og i værste fald dø af sygdommen væsentligt reduceret, siger Birgitte Nørskov.

Hvem kan blive vaccineret gratis?

Følgende risikogrupper kan i perioden fra den 1. oktober 2020 til den 15. januar 2021 gratis blive vaccineret mod influenza på Holstebro Løveapotek:

Personer, der er fyldt 65 år.

Førtidspensionister.

Gravide i andet eller tredje trimester.

Personer med en kronisk lungesygdom.

Personer med en hjerte-kar-sygdom.

Personer med diabetes 1 eller 2.

Særlige risikogrupper - spørg på apoteket.

Læs mere om influenzavaccination på apoteket.dk/influenzavaccination.

Du kan blive vaccineret på Holstebro Løveapotek alle hverdage mellem klokken ni og 17 og på lørdage mellem klokken 10 og 13. Der er ingen tidsbestilling.

- Apoteket tager alle forholdsregler i forhold til Covid-19, så der vil være et begrænset antal kunder i ventelokalet til vaccination, oplyser apoteket, hvis medarbejdere er uddannede i at vaccinere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Ingen er som alle andre

Holstebro Onsdag

Når mobilen motioneres

Holstebro Onsdag

Daginstitution er vild med vilje

Annonce