Annonce
Holstebro Onsdag

Arbejdsløshed: Den store stigning er udeblevet

Jernstøberiet Birn har været hårdt ramt af coronakrisen. Der er nu hjælp at hente for de fyrede medarbejdere, når det gælder opkvalificering og vejledning.  Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der har været mere udskiftning på jobmarkedet end normalt i juni og juli. Den frygtede stigning i arbejdsløsheden er undgået hen over sommeren. Desuden er der hjælp på vej til de fyrede medarbejdere fra jernstøberiet Birn.
Annonce

Holstebro: Da Danmark lukkede ned i marts, eksploderede antallet af arbejdsløse i hele Danmark. Holstebro var bestemt ingen undtagelse.

Holstebro Kommune kom fra et historisk lavt ledighedsniveau, så det tog kun få uger at øge arbejdsløsheden med 50 procent.

I april var der 1208 forsikrede ledige i kommunen.  Dertil kommer en mindre pulje med blandt andet kontanthjælpsmodtagere. Her var stigningen også markant.


Vi har haft et større flow i år. Der er kommet flere ledige i job end normalt i juni og juli, så det positive er, at der er jobåbninger.

Søren Landkildehus, arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune


Forventningen og frygten var, at tallene ville stige markant mere i de efterfølgende måneder. Men så galt er det langt fra gået i Holstebro Kommune og store dele af resten af landet.

Det helt aktuelle tal fra tirsdag den 4. august viser, at der var 1077 ledige blandt de forsikrede. Med andre ord har ledigheden været svagt faldende efter den brutale nedlukning i foråret.

- Vi ser ikke så pessimistisk på ledigheden som tidligere. Der er kommet flere i job i takt med genåbningen. Men vi er selvfølgelig opmærksomme på, hvad der sker, når det er slut med lønkompensation. Vi holder også nøje øje med, hvad der sker med eksportvirksomhederne i efteråret, siger arbejdsmarkedschef Søren Landkildehus fra Holstebro Kommune.

Juli plejer at være en meget stille måned på jobmarkedet, men det har været noget anderledes i år, hvor der er kommet flere ledige i job.

- Vi har haft et større flow i år. Der er kommet flere ledige i job end normalt i juni og juli, så det positive er, at der er jobåbninger, siger Søren Landkildehus.

Selv om der er sket et mindre fald i ledigheden over de seneste måneder, er der dog tale om en klar stigning i forhold til august 2019, hvor 713 af de forsikrede var arbejdsløse i kommunen. Det er en stigning på 34 procent på et år.

Annonce

Hjælp til Birn-ledige

Coronakrisen har i Holstebro Kommune kostet flest arbejdsløse hos jernstøberiet Birn, der var igennem en stor fyringsrunde i slutningen af juni.

Nu er der hjælp at hente til 83 af de fyrede medarbejder. Knap en million kroner fra statens varslingspulje skal hjælpe medarbejderne fra primært produktionen videre med vejledning og opkvalificering.

Lars Stampe (S), som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, glæder sig over muligheden for, at de ledige hurtigt kan komme tilbage i job.

- Selvom det er trist, at virksomheder er ramt på den måde, er jeg glad for, at puljemidlerne giver os mulighed for at gøre noget andet. Det betyder meget for den enkelte at kunne opkvalificere sig, og at kommunen kan understøtte det rigtige match med en virksomhed, siger Lars Stampe i en pressemeddelelse.

Varslingspuljen er en statslig pulje, der igangsætter indsatser for medarbejdere i forbindelse med større afskedigelser af stor betydning for et lokalområde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce