Annonce
Holstebro Onsdag

Arresten har fået påbud efter fejlagtig håndtering af medicin

Holstebro Arrest har haft besøg af Styrelsen for Patientsikkerhed, der har vurderet, at arresten blandt andet overtræder reglerne for opbevaring af medicin. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Det er blandt andet et medicindepot til akutte situationer, der har gjort, at Holstebro Arrest har modtaget påbud om at ændre procedurerne.
Annonce

Holstebro: Arresten i Holstebro har modtaget en håndfuld påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. På et tilsynsbesøg erfarede styrelsen, at arresthuset overtrådte forskellige regler.

En af de ting, der blev bemærket, var arresthusets måde at opbevare og håndtere medicin på. I lægemiddelloven står der, at oplagring, fordeling og udlevering af lægemidler kræver tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Arresthuse må gerne opbevare medicin, der er øremærket til den enkelte indsatte, men det er i strid med reglerne at have et medicindepot til akutte situationer. Sådan et depot har Holstebro Arrest fået påbud om at stoppe med at bruge.

Ifølge Torben Lundgren, der er enhedschef for arresterne i Nykøbing, Holstebro og Ringkøbing, har arresten overtrådt reglen, fordi arresthusene nu bliver betegnet som et behandlingscenter, og det betyder, at der gælder andre retningslinjer end tidligere.

- Vi har haft nogle instrukser for vores læge og personale, som tidligere var godkendt. Så nu skal vi have bragt medicinen ud, hvis det bliver nødvendigt, siger Torben Lundgren.

Løsningen kan i fremtiden blive, at der må sendes bud efter en taxa med medicinen.

Annonce

Ikke alvorlige påbud

Styrelsen for Patientsikkerhed har påbudt arresten i Holstebro fem punkter. Ifølge Torben Lundgren vil der blive ændret på procedurerne, selvom han ikke mener, at der er tale om alvorlige påbud.

- De har vurderet, at det har konsekvenser for patientsikkerheden, og det retter vi selvfølgelig ind efter, og vi er i gang med at lave det om, siger enhedschefen.

Udover håndtering og opbevaring af medicin er der slået ned på, at der "generelt ikke blev udarbejdet en behandlingsplan i forbindelse med ordination af afhængighedsskabende lægemidler".

Der er også givet påbud om at "sikre en tilstrækkelig og forsvarlig overdragelse af patienter til andre behandlingssteder". Det skyldes, at styrelsen har vurderet, at arrestens praksis i forhold til at sende helbredsoplysninger videre til andre behandlingssteder ikke har været optimal.

Det kræver et nyt tilsynsbesøg fra Styrelsen for Patientsikkerhed, før Holstebro Arrest kan blive fri af påbudene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce