Sevel: Midt- og vestjyder kan i år købe nybagt bagerbrød juledag om morgenen.
Klokken 23 juleaften går bagermester Jonas Svensgaard nemlig direkte fra familiens juletræ til sit centralbageri i Sevel for at ælte dej.
Han har overtalt en svend til også at møde sidst på juleaften. Derfor kan biler køre ud med brød juledag klokken fem om morgenen til en lang række butikker i Midt- og Vestjylland, som Sevel Bageri leverer til.
Det fremgår af en pressemeddelelse.
Bagermestre holder normalt fri julenat. Men 43-årige Jonas Svensgaard driver på flere måder sin forretning alternativt. Han sælger for eksempel ikke selv direkte til forbrugerne. Men beboerne i hjembyen, Sevel, kan i stedet købe hans brød hos købmanden i byen.
Støtte fra EU
Jonas Svensgaard tror, at mange forbrugere og butikker er trætte af bake-off. Altså det bagværk, som butikker modtager frossent og selv bager lokalt.
Jonas Svensgaard, bagermesterFrisk bagerbrød er noget andet. Nogle af de butikker, vi leverer til, har tidligere haft bake-off, men det kræver personale og udstyr, og så vil de hellere have varmt brød leveret.
- Frisk bagerbrød er noget andet. Nogle af de butikker, vi leverer til, har tidligere haft bake-off, men det kræver personale og udstyr, og så vil de hellere have varmt brød leveret, siger bagermesteren.
Nu har bageriet fået nyt frostrum, nyt hæveskab og nye ovne. Det er sket efter, at bageriet har modtaget en støtte på 200.000 kroner fra LAG Struer-Holstebro, som er en lokal aktionsgruppe.
Gruppen modtager penge fra EU og støtter blandt andet udvikling af virksomheder i landdistrikter.
Sevel Bageri leverer til 27 butikker i en omkreds på næsten 90 kilometer. Op til 16.000 rundstykker sendes der af sted fra Sevel på de største dage.