Annonce
Holstebro Onsdag

Bankmanden har fået hånden på kogepladen i en ny branche

Peter Vinge Koustrup er sprunget ind i en ejendomsmæglerbranche, hvor der er fuld fart på. Med over 200 solgte boliger sidste år var det det hidtil bedste år for Estate. - Jeg er selvfølgelig bevidst om, at der kommer mindre sjove og mindre travle perioder, men jeg kan ikke forstille mig, at det, jeg skal lave, bliver anderledes i en nedgangsperiode, siger ejendomsmægleren. Foto: Morten Stricker
53-årige Peter Vinge Koustrup har gjort karriere som filialdirektør i to banker, men for godt to år siden besluttede han sig for, at der skulle ske noget nyt - og sagde jobbet op. Nu har han fået job som ejendomsmægler og er netop blevet en del af ejerkredsen i Estate Boligbørsen.

Holstebro: - Det er det med at have hånden på kogepladen, jeg godt kan lide - at være ansvarlig på jobbet, så man ikke bare sætter sig ned og vente på, at andre finder løsningerne. Og så er jeg jo vant til at være med i beslutningsprocesserne.

Ordene kommer fra 53-årige Peter Vinge Koustrup, der ikke er nærig med hverken smil, kaffe eller hyggelige smalltalks , når der kommer gæster og kunder i kælderlokalerne ved Brotorvet, hvor han arbejder.

Et job, han ikke har haft så længe - faktisk kun siden sommeren 2019, men ejendomsmægleren er faldet rigtigt godt til blandt kolleger, sælgere og købere hos Estate Boligbørsen.

- Jeg er stolt af at være en del af Estate, siger Peter Vinge Koustrup, som fotografen her har placeret foran alle salgsopstillingerne på væggen i kælderlokalerne ved Brotorvet midt i Holstebro. Foto: Morten Stricker

- Jeg er virkeligt landet på den helt rigtige hylde, selv om det er en anden måde at arbejde på, og der er masser af timer i jobbet. Man er på hele tiden, men børnene er jo flyttet hjemmefra, og bare jobbet gør mig glad, hænger jeg mig ikke så meget i timerne, konstaterer Peter, mens han skænker kaffe op til gæsten.

Han er skam uddannet ejendomsmægler - det blev han engang i 00'erne, men oprindeligt var det en anden branche, der lokkede, nemlig bankverdenen, hvor han blev uddannet. Fra han var 20 år, har han arbejdet i banken - først i Ringkjøbing Landbobank og senere i Sydbank, hvor der begge steder kom til at stå filialdirektør på visitkortet.


Jeg er virkeligt landet på den helt rigtige hylde, selv om det er en anden måde at arbejde på, og der er masser af timer i jobbet.

Peter Vinge Koustrup, ejendomsmægler


Annonce

En sur, gammel mand

En glad mand var han, og et godt liv havde han, men efter han var fyldt 50, blev glæden i arbejdslivet mindre.

- Jeg blev en sur, gammel mand, og det er livet for kort til. Verden ændrede sig, og jeg kunne godt tænke mig, at der skete noget nyt. Så jeg sagde jobbet op- uden at have et nyt, fortæller Peter Vinge Koustrup.

- Og det er jo nærmest utænkeligt for en bankmand, tilføjer han med et smil, der når helt op til øjnene inde bag de sorte briller.

Det var i november 2018, han afleverede sin opsigelse i banken - uden at have en plan b.

Gennem bankjobbet og sit engagement i erhvervslivet og i livet i Holstebro kendte han Estate-folkene, og han syntes, at han passede fint ind i firmaet og i jargonen. Så han tog turen ned ad trapperne for at høre om muligheder, og det endte med enighed om, at han skulle begynde i det nye job i august 2019.

I mellemtiden kunne han trække stikket ud og får ordnet noget af alt det, han havde udskudt til en dag, der var tid. Og tid var der pludselig nok af.

- Jeg syntes, at jeg havde fortjent en lang pause, konstaterer Peter, der nød slippet mellem de to job - og i endnu højere grad, fordi han vidste, er der lå et job og ventede for enden af den lange ferie.

Annonce

Nej tak til Kloge Åge

Allerede dengang var det på tale, at hvis Peter Vinge Koustrup passede ind, var der "tradition" for, at Estate-mæglerne også var medindehavere.

Fra den 1. januar 2021 blev han medejer af Estate Boligbørs Holstebro samme med Ole Muldkjær, der for 25 år siden var medstifter af ejendomsmæglerforretningen, Leif Lægsgaard og Peter Elmholdt Lauridsen.

Mere om Peters fritid

Da Peter Vinge Koustrup skiftede job fra Ringkøbing Landbobank til Sydbank, begyndte han at løbe, og han blev bidt af motionsformen. Det bliver til mellem 80 og 100 kilometers løb om måneden, og han har gennemført sit tiende halvmaraton.

- Mit ego ville have godt af at løbe en hel maraton, mener han, men han føler sig dog ikke overbevidst om, at det kommer til at ske.

Det ligger ham på sinde at fortsætte sit arbejde i forskellige task force, som formand for Holstebro Pressen og i diverse erhvervsfora.

- Det er også vigtigt at gøre noget for få en god bo-kommune, mener han.

Han er gennem mange år også været aktivt medlem af Rotary.

Det at arbejde som ejendomsmægler med erfaring som bankmand, har han mest oplevet som en fordel, når han for eksempel har kunnet tage en snak med kommende boligkøbere om lånetyper.

- Men jeg er jo ikke bankmand mere, så jeg skal ikke gå og kloge for meget i det. Man skal have respekt for ikke at være en Kloge Åge, men bruge erfaringerne konstruktivt, lyder hans filosofi.

Det første hus, Peter Vinge Koustrup solgte i sit nye ejendomsmæglerjob, står tydeligt i erindringen.

- Jeg husker alt om den handel, siger han og fortæller, at det var en ejerlejlighed i Jeppe Schous Gade.

- Et dødsbo, og køberen var en god, sjov fyr. Så det var helt suverænt og en forløsning at få handlen i hus, husker han.

- Ethvert hus er specielt for sælgeren, mener Peter Vinge Koustrup, der er blevet ny medejer af ejendomsmæglerforretningen Estate Boligbørsen i Holstebro. Foto: Morten Stricker
Annonce

Nye steder i kendt by

Selv om Peter har boet og arbejdet i Holstebro i mange år, har han som ejendomsmægler lært byen at kende på en ny måde.

- Jeg har besøgt steder, jeg ikke anede, eksisterede, og den byplanlægning, der ligger til grund for byen og området, har jeg ikke skænket en tanke før nu, indrømmer han.

Peter er et socialt menneske, der trives med at blive bedømt på det, han gør og siger, når han kommer ud for at vurdere og fremvise huse og lejligheder.

- Hvis man ser sit drømmehus, er man nok lidt ligeglad med, hvem der sælger huset, men ellers har ejendomsmægleren og hans troværdighed stor betydning, mener Peter, der ser det som sin fornemste opgave at give såvel sælgeren som køberen tryghed.

- Men jeg er holdt op med at se boligprogrammerne i tv, indskyder han og fortæller, at der er boliger og handler nok i arbejdslivet, så han ikke også behøver at fylde fritiden op med 3 x Beliggenhed, vandkantsmæglere, Hammerslag - og hvad programmerne ellers hedder.

Mere om Peter privat

Peter Vinge Koustrup er født og vokset op i Ulfborg, har boet i Vildbjerg i 13 år og siden 2007 har han og familien boet i Holstebro.

Han bor på Nattergalen i Mejrup sammen med sin kone Dorthe.

De to sønner er flyttet hjemmefra: Mathias på 27 år, der er uddannet ved Actona, bor i Aalborg sammen med Mette, og har job hos Keflico - et firma, der arbejder med træbaserede produkter.

Mikkel på 23 år bor sammen med Mathilde i Holstebro og har job i Vestjysk Bank.

- Begge vores drenge har truffet gode valg og de er begge påvirket af at have forældre, der er glade for deres arbejde, mener faderen, der må indrømme at alle familiemedlemmerne arbejder med tal.

I begyndelsen så han de huse, han fik til salg ud fra en betragtning om, om det var en bolig, han kunne se sig selv bo i. Men den tilgang opgav han hurtigt igen.

- Ethvert hus er unikt og kan noget helt specielt. Det gælder om at finde ud af, hvad det er, og at finde frem til, hvad huset skal sælges på, forklarer sælgeren, der dog kan blive fristet af et hus, som han godt selv kunne tænke sig til at bo i.

- Men vi bor dejligt i det hus, vi byggede i Mejrup i 2007, men derfor kan man jo godt blive betaget af en bolig, forklarer Peter, der ofte får at vide, at sælgerne valgte ham til opgaven, fordi han virke ægte interesseret,

- Det er jeg også, og det er noget af det fede ved jobbet, at man kommer ud og ser mange forskellige huse og møder folk med drømme og dem, der må sælge huset af ulykkelige årsager, siger Peter, der er vild med Holstebro.

For som han siger.

- Vi elsker Holstebro, og vi elsker at sælge byen og boliger i byen.

Som ejendomsmægler i det vestjyske møder Peter Vinge Koustrup ofte en forventning fra køberen om at få et afslag i prisen. - Men mange huse bliver solgt til prisen og nogle endda med overbud, og vi hører jo også om dem, der har prøvet, at et hus er smuttet fra dem, fordi det blev solgt til anden side, fortæller han. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Holstebro Onsdag

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Annonce