Annonce
Holstebro Onsdag

Bestil en forsker til et online-besøg hjemme i stuen

Signe Okkels er ernæringsforsker ved Regionshospitalet Holstebro. Hun er en af de godt 40 midtjyske forskere, der stiller op til gratis foredrag under Forskningens Døgn. Pressebillede
230 forskere - heraf godt 40 fra det midtjyske - står klar med helt gratis foredrag om den nyeste viden. Det gælder blandt andet en ernæringsforsker på Regionshospitalet i Holstebro. Forskerne stiller op til videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Holstebro: Kan man få kræftpatienter til at spise mere, hvis maden har den rette smag og smager godt?

Det spørgsmål bliver besvaret, når Signe Okkels, der er ph.d. i ernæring og forskningsansvarlig ved Ernæringsenheden på Holstebro Regionshospital, tilbyder et online-foredrag om, hvorvidt man kan øge appetitten hos indlagte kræftpatienter.

Hun er en af de godt 40 midtjyske forskere, der stiller op til gratis foredrag under Forskningens Døgn, oplyses det i en pressemeddelelse.

Mad smager ikke altid godt, når man er syg af kræft. Faktisk lider over 40 procent af indlagte kræftpatienter af underernæring. I et projekt på hospitalet blev otte nyudviklede desserter udvalgt til smagstest, blandt andet citronfromage, koldskål og kransekage med hindbær og mørk chokolade.

Signe Okkels vil i sit foredrag fortælle om, hvordan desserterne blev modtaget hos patienterne.

Annonce

Frit valg for foredrag

Forskere, der ligesom Signe Okkels, brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på online-besøg online i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted. I det midtjyske tilbyder over 40 forskere et foredrag.

Alle forskerbesøg foregår i lyset af corona online i år. Til gengæld er foredragene gratis. De kan bestilles gennem Bestil en Forsker-ordningen, som er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Mere om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en videnskabsfestival, som foregår hvert år i uge 17.

I år stiller omkring 200 forskere op med gratis foredrag i Bestil en Forsker-ordningen. Derudover står arrangører for forskellige events klar rundt om i landet.

Arrangørerne er primært universiteter, uddannelses- og kulturinstitutioner, virksomheder, formidlings- og forskningscentre, offentlige institutioner og organisationer.

Forskningens Døgn hylder forskningens helt grundlæggende element af "nysgerrighed".

Etablerer samtaler og mødesteder for forskere og befolkning.

Sætter fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.

Inddrager borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i alt er der over 200 forskellige foredrag med forskere fra hele landet at vælge imellem. Eftersom forsker-besøgene i år kun foregår online, kan alle foredragsholdere bookes af alle - uanset bopæl.


Når det offentlige alene i 2021 investerer 24 milliarder kroner i forskning er det også vigtigt, at folk kan se relevansen uanset, hvem du er, og hvor du bor.

Ane Halsboe-Jørgensen (S), uddannelses- og forskningsminister


- Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet. Det seneste år har vist alle, hvor vigtig forskningen er. Forskere har i kapløb med tiden udviklet vacciner og behandlingsmetoder for at bekæmpe coronavirus. Hvor ville vi være i dag uden dem?, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

- Bestil en Forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne og gør den endnu mere nærværende. Når det offentlige alene i 2021 investerer 24 milliarder kroner i forskning er det også vigtigt, at folk kan se relevansen uanset, hvem du er, og hvor du bor, tilføjer ministeren.

Man kan bestille en forsker frem til den 31. marts. Foredragene afholdes under Forskningens Døgn, der kører fra den 23. og frem til den 29. april.

Læs mere på: http://forsk.dk

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Vi slubrer rekordmeget saft i os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jeg er så glad for min cykel

Holstebro Onsdag

Ynglende ulve lukker del af plantage: Det er tydeligt, at ulvene har kastet deres kærlighed på et bestemt område

Annonce