Annonce
Holstebro Onsdag

Bevilling er starskuddet til ny universitetsklinik

- Tiltagene skal bidrage til at øge robustheden af forskningsmiljøet i en sådan grad, at vi kan komme i betragtning som universitetsklinik, siger forskningsansvarlig læge Anne Hammer Lauridsen. Foto: Søren Braad Andersen
Regionsrådet har godkendt en bevilling på 550.000 kroner til Hospitalsenheden Vest. Pengene skal gå til at modne et forskningsafsnit.

Holstebro: En bevilling fra regionsrådet på 550.000 kroner går til Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling i Hospitalsenheden Vest.

Pengene skal bruges til at videreudvikle og modne det gynækologisk-obstetriske forskningsafsnit med henblik på at etablere en universitetsklinik for området, benign gynækologi.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Klinikken skal have fokus på godartede lidelser i de kvindelige ydre og indre kønsorganer.

- Afdelingen har igennem de sidste fem til seks år haft en stigende forskningsaktivitet og er i fuld gang med at opbygge et stærkt forskningsmiljø på internationalt niveau, siger Anne Hammer Lauridsen, der er forskningsansvarlig læge ved Gynækologisk-Obstetrisk Forskningsafsnit.

Annonce

Forskningsmiljø styrkes

Afdelingen samarbejder bredt og har ifølge Region Midtjylland stærke samarbejdspartnere inden for forskning i både indland og udland.


Bevillingen giver mulighed for at styrke forskningsmiljøet yderligere - blandt andet i form af kompetenceudvikling, opbygning af en stærk forskningsinfrastruktur og -kultur.

Anne Hammer Lauridsen, forskningsansvarlig læge


Nu kan forskningen på afdelingen blive endnu bedre, bemærker Anne Hammer Lauridsen.

- Bevillingen giver mulighed for at styrke forskningsmiljøet yderligere - blandt andet i form af kompetenceudvikling, opbygning af en stærk forskningsinfrastruktur og -kultur. Tiltagene skal bidrage til at øge robustheden af forskningsmiljøet i en sådan grad, at vi kan komme i betragtning som universitetsklinik, siger hun.

Inden for kerneområdet gynækologi har forskningen på afdelingen i de senere år fokuseret på de hyppigste gynækologiske sygdomme og procedurer som eksempelvis fjernelse af livmoderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce