Annonce
Holstebro Onsdag

Bilsalget i regionen blev mere end halveret i januar

I øjeblikket er det ikke muligt at komme til fremvisning hos forhandlerne. Det kan dog lade sig gøre at benytte sig af de nye muligheder som ”hjemme-fremvisning” og ”hjemme-prøvekørsel”. Arkivfoto: Lars Juul
Corona-nedlukningen har lagt en kraftig dæmper på bilsalget i år: Der blev kun indregistreret 10.257 nye biler i hele Danmark, hvilket er det laveste antal på én måned siden marts 2009. Nedgangen ramte også Region Midtjylland, hvor der blev indregistreret 52,7 procent færre biler end i januar sidste år.
Annonce

Region Midtjylland/Holstebro: For bilforhandlere plejer januar at være en rigtig god måned med nytårskure og mange solgte biler. Historien blev imidlertid en ganske anden for januar 2021, hvor bilsalget blev mere end halveret i forhold til året før.

I alt kom der 1876 nye biler ud på vejene i Region Midtjylland i den forgangne måned. Til sammenligning blev der i gennemsnit indregistreret 3260 nye personbiler om måneden sidste år i det midtjyske.

Region Midtjylland er faktisk den af de fem regioner, der oplevede den største salgsnedgang i januar i forhold til januar 2020.

Det oplyser De Danske Bilimportører, der er en brancheorganisation for bilfabrikkernes repræsentation i Danmark, i en pressemeddelelse. Organisationen repræsenterer alle nye biler - person-, vare-, lastbiler og busser, - som anskaffes i Danmark.


Oven på vedtagelsen af det nye afgiftssystem var der lagt i kakkelovnen til, at januar skulle blive en rigtigt god måned for os. Det satte coronaen imidlertid en stopper for.

Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører


Grunden til lave bilsalg i januar tilskrives nedlukningen af detailhandlen, som også har ramt bilforhandlerne.

- Oven på vedtagelsen af det nye afgiftssystem var der lagt i kakkelovnen til, at januar skulle blive en rigtigt god måned for os. Det satte coronaen imidlertid en stopper for. Vi forstår naturligvis corona-situationens alvor, men appellerer samtidig til, at myndighederne vil gribe restriktionerne af detailhandlen mere nuanceret og differentieret an, siger Mads Rørvig, der er administrerende direktør for De Danske Bilimportører, og han tilføjer:

- De fleste bilforhandlere i Region Midtjylland har mange hundrede kvadratmeter til rådighed og har dermed rigtigt gode forsætninger for at fremvise deres biler på en forsvarlig og coronavenlig måde. Vi foreslår, at kunderne kan booke tid til fremvisning, så man undgår trængsel hos forhandlerne - og kødannelse udenfor.

Annonce

Halvering i Holstebro

- Vi har halveret vores salg i januar, fortæller Anita Sig Larsen.

Hun er filialchef hos Tang Biler i Holstebro, der forhandler Suzuki og Hyundai.

- Januar plejer at være årets bedste måned, hvor vi holder åbent hus, nytårskur og byder på champagne og kransekage, fortæller filialchefen, der lige som sine kolleger landet over måtte kigge i vejviseren efter det i år.

- Til gengæld har vi været så privilegeret at få lov til at åbne op for prøvekørsler ude ved kunderne på deres hjemadresser, siger Anita Sig Larsen og fortæller, at kunderne booker online, og derefter ringer bilforhandleren og aftale, hvor de kan mødes med den bil, kunden gerne vil se nærmere på.

- Med dem, der har bestilt en prøvekørsel på den måde, lykkes det faktisk med et salg, siger filialchefen, der tror på, at kunderne nøje har udvalgt den bil, de er opsat på at købe.

Modsat når de kommer ud til bilforhandleren og har en masse valgmuligheder.

- Vi plejer at sælge flest nye biler i januar, men i år har det mest været brugte biler og leasingbiler - og mest til prisen mellem 100.000 og 200.000 kroner, fortæller hun og tilføjer:

- Folk er mere handlevillige til at købe bil i det prisniveau.

Hos Tang Biler i Holstebro er der ingen medarbejdere, der er blevet hjemsendt under den nedlukning, der har varet siden jul.

På trods af halveringen af salget i januar, har filialchefen bevaret optimismen.

- Jeg tror på, at vi indhenter meget af det tabte, når vi får lov til at åbne op igen, siger Anita Sig Larsen.

Annonce

Grønne biler sælger

De Danske Bilimportører oplyser, at salget af de grønne biler fortsætter ufortrødent trods corona-nedlukningen.

Næsten en fjerdedel af de nye biler, der blev solgt i januar i Region Midtjylland, var enten el- eller plug-in hybridbiler. Andelen var omkring 17 procentpoint højere end andelen i Midtjylland i samme måned sidste år.

Særligt gjorde plug-in hybriderne sig positivt bemærket. De øgede deres markedsandel i Region Midtjylland med cirka 14 procentpoint i den forgangne måned i forhold til januar 2020.

Helt præcist kom 343 nye plug-in hybrider ud på de midtjyske veje i sidste måned.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce