Annonce
Holstebro Onsdag

Blodpølse-laug rykker ind på herregård

Siden 1984 har det været tradition, at Blodpølse Lauget i Midt-Vest kårer den slagter, der er bedst til at producere blodpølse. I år sker det fredag den 4. december på Nr. Vosborg. Pressebillede

Vemb: Noget så specielt som et blodpølse-laug har eksisteret i Vestjylland i snart tre årtier. Hvert år mødes de blodpølse-elskende medlemmer for at kåre årets bedste blodpølse i hele det midt- og vestjyske område. Her driver 72 slagtere virksomhed, men kun 15 af dem fremstiller  blodpølse.

I år afholdes hovedsmagningen fredag den 4. december i riddersalen på Nørre Vosborg. Som publikum er det ikke muligt at deltage i hovedsmagningen, men det er til gengæld muligt at følge optakten live på Nørre Vosborgs Facebookside.

Dagen efter, lørdag den 5. december, stiller vinderen op på Nørre Vosborg og uddeler smagsprøver fra klokken 11 til 12.

- Blodpølsen går helt tilbage til Harald Blåtands to sønner. Når de kom hjem fra togter til England og kunne dufte timianen og blodpølsen, så vidste de, at nu var det jul, fortæller laugets oldermand Povl Kaas og fortsætter:

- Vi synes jo, at det er en dejlig spise, der har været en stor del af vores kulturarv, men som nu er ved at blive glemt, og det er synd, at den skal gå i glemmebogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce