Annonce
Holstebro Onsdag

Bogen er en kærlighedsgave til mine børn

Karen Andersson vil med sin bog gøre sit til at booste børns selvtillid og til at skabe et frirum fra den larm fra daginstitutioner, fritidsinteresser, iPads og alt det andet, der fylder i barnets hverdag. - Med bogen vil jeg skabe et frirum, hvor der er plads til nærvær og opmærksomhed fra mor og far, siger Karen Fogh Andersson, der også gerne vil gøre forældrene nysgerrige på deres barn. Her læser mor højt for datteren, Lili på fire år. Foto: Johan Gadegaard
39-årige Karen Fogh Andersson, der bor i Hvam Mejeriby sammen med sin familie, har udgivet en bog til børn og deres voksne med fortællinger, forfatterens egne sange og meditationer, der skal styrke relationen mellem børn og forældre.
Annonce

Hvam Mejeriby: Hun er mor til to - datteren, Lili på fire år, sønnen, Louie på to år og venter en lille ny i det nye år. Hun er uddannet inden for skønhedsbranchen som kosmetolog, makeupartist og negletekniker, men på grund af slidgigt i hænderne er hun nu ledig fleksjobber.

Hun er også terapeut og coach, og nu kan hun føje endnu en titel til sit CV.

Nemlig forfatter - og faktisk to titler mere: Lyriker og komponist.

39-årige Karen Fogh Andersson har nemlig netop udgivet sin første bog, der indeholder fortællinger, musik, sang og meditation, der skal styrke relationen mellem børn og forældre.

Bogen har fået titlen "Til det dejligste barn i verden".

- Sådan et har jeg nemlig to af, fortæller Karen, der med bogen gerne vil sende et budskab til forældre om, at det, barnet har brug for, er nærvær, masser af kærlighed og ro til at mærke sig selv.

- Bogen er meget personlig, og jeg har skrevet den til mine børn som en kærlighedsgave, men jeg vil også gerne dele den med andre, fortæller den nybagte forfatter, der bliver afbrudt af datteren med iPad'en i hånden.

- Kærlighed i børnehøjde, kalder Karen Fogh Andersson sin nye bog, som hun er både glad for og stolt af. Her putter datteren, Lili, sig lidt genert ind til mor, mens den fremmede fotograf knipser løs. Foto: Johan Gadegaard

Lili har lige brug for et par voksenhænder til at finde den underholdning, hun gerne vil se på skærmen, før hun trisser hen til sofaen i stuen igen og lader de voksne tale videre henne ved spisebordet.


Mine børn er det vildeste og det mest magiske, der er sket i mit liv. I er både min største gave og min største opgave her i livet - og tak for begge dele.

Karen Fogh Andersson, som tak i bogen "Til det dejligste barn i verden".


Annonce

Inspiration til dybe samtaler

- Mine børn er det vildeste og det mest magiske, der er sket i mit liv. I er både min største gave og min største opgave her i livet - og tak for begge dele, skriver hun på sidste side i bogen.

Bogen består af fire fortællinger med illustrationer - blandt andet den om farmor og "Vende Tanker Maskinen", som barnet kan putte de mørke tanker i og få maskinen til vende forestillingerne på hovedet og lade dem komme retur som rare, glade og modige tanker.

På den måde bruger hun fortællingen som et terapeutisk værktøj.

Efter historierne byder bogen på inspiration til dybe samtaler med barnet samt øvelser. På den måde inviteres den voksne til at gå på opdagelse med barnet i barnets indre, som hun udtrykker det.

Mere om bogen

Bogen gøres personlig ved at skrive barnets navn på de blanke linjer i teksterne. Der er også mulighed for at sætte et foto af barnet ind i bogen.

Bogen er tiltænkt børn i alderen fra tre år og op til ti år.

Karen Fogh Andersson har selv finansieret og udgivet bogen.

Kæresten, Ronni Fogh Andersson, der er selvstændig inden for it i Nupark, har stået for alt det praktiske med bogen.

"Til det dejligste barn i verden" kan købes via hjemmesiden Karens Univers. Den er på vej ud i forretningerne og kan foreløbig købes i Bog & idé og i Helsam i Holstebro.

Første oplag er på 2000 bøger.

Efter hver historie følger en guidet meditation, som børnene kan lytte til sammen med den voksne ved at scanne en QR-kode i bogen.

Annonce

Synger egne sange

Koderne bruges også til at hente de sange, som bogen indeholder.

- I mine teenagerår skrev jeg mange sange og musik, men lagde det på hylden og lukkede ned for den del af mig selv i mange år, mens jeg har søgt efter min hylde og efter, hvad det er, jeg skal, fortæller Karen

- Efter jeg fik børn, troede jeg aldrig, at jeg ville få gang i musikken igen, men jeg vil jo gerne vise mine børn det allerbedste af mig og give det videre til dem, siger hun og forklarer, at sammen med børnene kom også friheden i og kærligheden til musik, sang og lyrik tilbage.

Hun har derfor atter fundet guitaren frem og har skrevet og komponeret sangene i bogen.

Hun har selv indspillet og indsunget sangene i et studio, og dem kan læserne altså høre og synge med på ved at streame eller downloade dem.

Mere om Karen

Karen Fogh Andersson er vokset op i nærheden af Herning.

Sådan beskriver hun blandt andet sig selv:

"Jeg elsker at føle passion, mening, at blive inspireret og at inspirere andre. Jeg er vild med selvudvikling og spirituelle eventyr. Jeg elsker at rejse. Jeg er stærk og super sensitiv, kreativ, bevidst, passioneret og spirituel. Jeg er ret jysk! Når jeg bestemmer mig for noget, så klør jeg på. Jeg handler ofte, selvom jeg føler mig nervøs eller bange".

Familien bor i et hus på Hvamvej i Hvam Mejeriby.

Det, Karen gerne vil lære egne og andres børn med bogen, er, at barnet skal finde ro i sig selv, lære at at elske sig selv, sætte grænser og acceptere sig selv.

Hendes ønske er, at barnet skal tro på sit selv og stå stærkt i verden.

- Det ville jeg ønske, at jeg havde lært som barn, men det lærte jeg hverken i skolen eller af mine forældre, fortæller Karen, der beskriver sig selv som et følemenneske og som et spirituelt menneske.

Annonce

Ret til at være mig

I sin ungdom måtte hun kæmpe med depression og stress.

- Suicidal, selvskadende, psykotisk, depressiv, emotionel, ustabil personlighedsstruktur af boarderlinetype og skizo affektiv har lægerne beskrevet mine ungdomsår mellem 18 og 29 år, fortæller hun på sin hjemmeside, som hun har kaldt Karens Univers.

- Kommunalsystemet har haft svært ved at finde en kasse, der kunne passe, for siden de første sværeste år var ovre, har jeg haft stærke kompetencer og viljestyrke, som drev mig fremad. Så jeg var svær at placere - for god til noget, for dårlig til noget andet. Jeg har valgt at tro på, at jeg også har ret til et godt liv. Og jeg er så taknemmelig for, at jeg har haft det, som gjorde, at jeg kunne kæmpe for min ret til det og til at være mig, og tage de (mange små) skridt, der var bedst og muligt for mig. Derfor er jeg nået hertil, forklarer hun videre.

Karen har idéer til bog nummer to.

- Men processen skal foregå i mit tempo, og mine præmisser er anderledes end de flestes, så ting tager den tid, ting tager, understreger Karen Fogh Andersson, der undervejs i det, hun kalder sin indre rejse, har lært at droppe de høje krav til sig selv.

- Jo mere jeg arbejder med mit selvværd og selvbillede, jo mindre betyder det, hvad andre tænker om mig, og det er en stor befrielse, forklarer hun og tilføjer:

- Jeg har altid ønsket at bidrage med noget til denne verden. Nu behøver jeg ikke at lede så meget længere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Corona skabte alternativer

Annonce