Annonce
Holstebro Onsdag

Borgere med psykiske lidelser tilbydes særlige rygestopforløb

- Rygning er en af de største årsager til ulighed i sundhed, og vil vi bekæmpe det, så er vi nødt til at tilpasse vores tilbud til de forskellige målgrupper, siger Jens Kristian Hedegaard (V), der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Holstebro Kommune. Foto: Colourbox
Annonce

Lemvig/Struer/Holstebro: Kommunerne i Lemvig, Struer og Holstebro har tilsammen modtaget 2,2 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen.

Pengene skal bruges på projektet, "Tobaksforebyggelse målrettet særlige grupper i NordVest".

Formålet er at skabe mere fleksible rygestoptilbud til borgere med psykiske lidelser eller borgere, som på anden vis er udsatte - eksempelvis i eget hjem, på væresteder, bosteder eller andre institutioner under socialområdet.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

- Med dette projekt har vi fået mulighed for at tilbyde rygestopforløb tilpasset borgerens nærmiljø. Der kan tages individuelle hensyn, så borgere med psykiske udfordringer kan få succes med at indgå i et rygestopforløb, siger Gunnar Lisby Kjær (V), der er social- og sundhedsudvalgsformand i Lemvig Kommune.

Personer med psykisk sygdom ryger gennemsnitligt flere cigaretter dagligt og er ofte storrygere. De er også mere nikotinafhængige i forhold til den gennemsnitlige ryger, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Vildt med sådan en udsigt

Annonce