Annonce
Holstebro Onsdag

Borgerforening er gået på jagt efter ny forpagter til sognegård

- Er du kendetegnet ved masser af samarbejdsvillighed, kreativt salgstalent og god i et køkken, så er du meget vel netop den, vi søger, skiver borgerforeningen i Naur-Sir i sit jobopslag. Her et glimt fra et arrangement i sognegården. Pressebilleder
Forpagterparret i Naur-Sir Sognegård har sagt op per 1. januar 2020, og borgerforeningen søger nu efter en ny forpagter. Drømmen i lokalområdet er i løbet af nogle år at bygge til hallen og flytte sognegården ind som en del af hallen. Skolen, der er bygget sammen med sognegården, har nemlig brug for pladsen.
Annonce

Naur-Sir: Den 1. januar 2020 hedder forpagterparret i Naur-Sir Sognegård ikke længere Lone Nielsen og Hans Vium.

- Vores gode forpagtere Hans og Lone har desværre valgt at sige op. Vi har haft fire gode år sammen med dem med mange gode arrangementer og skøn mad. Derfor søger Naur-Sir Borgerforening nye forpagtere til Naur-Sir Sognegård, fortæller Bo Jensen, der er formand for borgerforeningen.

- Forpagterne er begge over 60 år, og det er deres alder, der har gjort, at de har valgt at sige op, forklarer formanden.

Sognegården ligger i Krunderup nær Naur, Sir og Alstrup, hvor der i disse år bygges nyt.
Annonce

Lokalt samlingspunkt

Det er Holstebro Kommune, der ejer sognegården, og borgerforeningen, der står for forpagtningen, og det er dermed også foreningen, der skal ansætte den nye forpagter.

- Sognegården er et samlingspunkt i lokalsamfundet, siger Bo Jensen og fortæller, at lokalerne otte til ti gange om året bliver brugt til fællesspisninger. Foreninger, institutioner og menighedsrådet har også arrangementer i huset.

- Og så bliver der holdt fester som for eksempel sølvbryllup og sammenkomster efter begravelser i sognegården, siger Bo Jensen, der tilføjer, at sognegården også leverer mad ud af huset.

- Du og sognegården vil blive en del af et energisk lokalsamfund med skole, hal, multibane, fællesspisning, mange idrætsforeninger og et enormt sammenhold og ønske om at støtte lokalt, skriver borgerforeningen i jobopslaget.

Annonce

To ansøgninger

På spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt for lokalsamfundet at have en forpagter i sognegården, svarer formanden for borgerforeningen:

- Det betyder, at der er en form for styring af sognegården, der også bliver holdt ved lige og passet.

Bo Jensen fortæller, at det også har en stor betydning for dem, der ønsker at holde fest i sognegården, at der er nogen, der kan tage sig af både at lave maden og stå for serveringen.

Foreløbig har borgerforeningen modtaget to ansøgninger til forpagterjobbet.

- Men ansøgerne er måske mindre velegnede, fordi de bor langt væk, lyder det fra Bo Jensen.

I sit jobopslag slår borgerforeningen på, at området blandt andet er præget af, at Holstebro Kommune har sat gang i en udstykning i Alstrup, hvor der lige nu udbydes 220 byggegrunde i tre etaper.

- Skolen vækster med elever fra hele nærområdet, og i løbet af få år siger prognoserne, at den har to spor, lyder det om stillingen i lokalsamfundet.

Annonce

Drøm om nybyggeri

- Vores drøm er, at vi får bygget til hallen og får sognegården flyttet til nybyggeriet, siger formanden og forklarer, at sognegården og skolen i dag ligger i samme bygning.

- Skolen har et stigende elevtal og får derfor brug for pladsen, tilføjer Bo Jensen.

Han forestiller sig, at den nye forpagter skal drive sognegården i de nuværende lokaler og om to til tre år fortsætte i de nye.

Et af de kommende arrangementer i sognegården er jule-fællesspisning den 12. december, hvor Sir Børnekor deltager. Der arrangeres også luciaoptog og fællessang, inden der serveres en traditionel julefrokost.

Borgerforeningen i Naur-Sir har ifølge formanden omkring 160 husstande som medlemmer ud af cirka 430 husstande i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce