Annonce
Holstebro Onsdag

Borgernære sygeplejersker får stor ros

Den nye efterudannelse om borgernær sygepleje skaber bedre sammenhæng mellem hospitalet og hjemmeplejen. Pressebillede
Det første hold sygeplejersker har netop gennemført den nye specialuddannelse i borgernær sygepleje, og her er der stor ros fra både kommuner og regioner.
Annonce

Midtjylland: En efteruddannelse i borgernær sygepleje, der sidste år blev oprettet af Kommunernes Landsforening (KL) og Praktiserende Lægers Organisation (PLO) i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og professionshøjskolerne, ser nu resultatet. Og det er godt.

- Vi er meget begejstrede. Det er fantastisk, så meget sygeplejerskerne på uddannelsen lærer i forhold til de opgaver, vi står med i hjemmeplejen og på plejecentrene, siger Else-Marie Hansen, udviklingssygeplejerske i Skive Kommune og vejleder for de sygeplejersker, kommunen har sendt på en ny specialuddannelse i borgernær sygepleje.

Annonce

Ny teori og praktik

Målet med efteruddannelsen i borgernær sygepleje er at styrke det nære sundhedsvæsen. I Region Midtjylland har 32 sygeplejersker fra kommunerne deltaget på første hold, som dimitterede 10. december fra VIA University College, og deltagerne er primært sygeplejersker fra plejehjem og hjemmeplejen, som påtager sig flere og mere krævende opgaver i takt med, at flere ældre bliver boende i eget hjem og bliver udskrevet hurtigere fra hospitalerne.

- Det, vi oplever i kommunerne i dag, er, at vi står med meget komplekse plejeforløb, som kræver tæt samarbejde mellem hospitaler, almen praksis og kommuner. Og det er netop det samarbejde, den nye uddannelse styrker, siger Else-Marie Hansen fra Skive Kommune.

Uddannelsen er både teori på skolebænken og praktik på forskellige hospitalsafdelinger og i psykiatrien samt praksis på egen arbejdsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce