Annonce
Holstebro Onsdag

Brev til ministeren: Hjælp vores lokale kulturliv

Kulturaktører og selvejende kulturinstitutioner - som Musikteatret - i Holstebro Kommune er pressede på grund af corona-situationen. Foto: Holstebro Kommune
I et brev til kulturminister Joy Mogensen hejser kultur- og fritidsudvalget det gule flag og ønsker dialog og hjælp til at sikre grundlaget for det lokale kulturliv, som er hårdt ramt af corona-krisen.
Annonce

Holstebro: Det kan kun gå for langsomt med statslig støtte til det lokale kultur-, idræts- og fritidsliv.

Stort set sådan er budskabet i et brev, som Holstebro Kommune i weekenden sendte til kulturminister Joy Mogensen.

Kultur- og fritidsudvalget er meget bekymret for det lokale kultur-, idræts- og fritidsliv lige nu, men også efter corona-krisen. Mange af kommunens 13 selvejende kulturinstitutioner og en række andre kulturspillere lider hårdt under coronakrisen. Og de kan kun i nogen omfang bruge statens hjælpepakker.

Annonce

Der skal også være kultur efter krisen

- Holstebro er en kommune med en stærk kulturprofil. Vi har et bredt og varieret kulturliv med stærke kulturinstitutioner. Lige nu er det rigtigt svært for dem, og de mister både indtægter og publikum, men de har jo stadig udgifter til personale, bygninger og så videre. Derfor er det vigtigt, at lokale politikere er i dialog med de nationale beslutningstagere. Og så vi i samspil mellem de nationale og lokale niveauer kan tage de rigtige og nødvendige beslutninger, siger formand for kultur- og fritidsudvalget, Lene Dybdal (S), i en pressemeddelelse.

- Kun derved kan vi sikre, at vi også efter krisen har et sundt kultur- og fritidsliv, som kan give mennesker oplevelser og tilbud om at udfolde sig, siger hun.

Brevet til kulturminister Joy Mogensen er også sendt til Folketingets Kulturudvalg, til lokalt valgte folketingsmedlemmer og til ledende embedsmænd i ministeriet og kulturstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce