Annonce
Holstebro Onsdag

Brugskunst bliver til mikrolån

Kumutha er en af de indiske kvinder, der har fået et mikroflån fra Holstebro Arbejdsgruppe og fået opbygget en blomstrende æggeforretning. Pressebillede
Annonce

Holstebro: Så er Holstebro Arbejdsgruppe igen klar med salg i Kvickly Holstebro fra torsdag den 3. oktober til og med søndag den 6. oktober.

- Der sælges som sædvanlig mange fine håndarbejder og brugskunst, og der er en ny kollektion af smykker, fortæller Signe Holm fra gruppen.

Holstebro Arbejdsgruppe koncentrerer sig om at skaffe penge til driften af børnehjemmet med de 25 hjemløse piger, ”Pudhu Punal – Holstebro Denmark” i Indien og at give mikrolån til kvinder i Indien.

Der er foreløbigt formidlet mikrolån til 192 kvinder, så de har kunnet starte egen virksomhed. Disse kvinder er foregangskvinder for andre kvinder i landsbyerne, og de er med til at skabe økonomisk vækst. De er rollemodeller, der går foran i fattigdomsbekæmpelsen, og de spiller en stor rolle som landmænd, arbejdere og iværksættere såvel som plejere af deres familie.

- Et mikrolån til kvinderne betyder også, at de får opbygget deres selvtillid og selvværd, så de forbedrer deres status i samfundet. De kvinder, der får mikrolån, kan forsørge familien og sørge for, at børnene kan komme i skole, fortæller Signe Holm.

Et godt eksempel er kvinden Kumutha. Hun fik et mikrolån og begyndte at købe æg og sælge dem videre til forretninger og bagerier. Forretningen voksede så hurtigt, at hun kunne ansætte sin mand, der på sin motorcykel kører ud med æggene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce