Annonce
Holstebro Onsdag

By vil bygge 100-meter tårn

I første omgang har studerende fra bygningskonstruktør uddannelsen på VIA i Holstebro brugt en projektuge på at tegne fire forskellige forslag til tårnet ved Sørvad. Dette forslag er et af dem. Privatfoto
Der skal bygges et 100-meter tårn ved Sørvad, mener byens borgerforening.
Annonce

Sørvad: Fra omkring 1925 og indtil for ti år siden var det blandt andet ved Resdal Baune - et naturområde godt én kilometer fra Sørvad by - at de lokale hvert år mødtes, når der var folkefest eller sommerrevy. I dag har naturen for længst malet området grønt og træfyldt. Men området skal nu igen være samlingspunkt for byen, mener borgerforeningen, der har sat gang i en omfattende ideudvikling.

Borgerforeningen håber nemlig at kunne få vind i sejlene til at få rejst et tårn på Baunehøjen. Højen er 84 meter over havets overflade - og får man held af at rejse et 17-meter højt udkigstårn, passer det med, at tårnet i så fald vil stå 100 meter over havets overflade:

- Det er jo lidt at lege med ordene, men så vil vi have et 100-meter-tårn, siger Esben Esmarch, næstformand i Vinding Borgerforening.

Han slår fast, at der indtil videre blot er tale om ideer. Han håber at kunne finde penge til selve ideudviklingen bag:

- Vi skal have sendt en ansøgning afsted i september til Nordea Fonden, hvor vi vil forsøge at få penge fra, siger han.

Annonce

Et spektakulært tårn

Håbet fra borgerforeningen er at kunne lave et "spektakulært tårn", som i den foreløbige beskrivelse af ideen, skal bestå af stammer af Douglas-gran - en træsort, der i forvejen er i området.

Indtil videre er der både ideer om at gøre tårnet smalt forneden og bredere øverst og at kunne udforme tårnet som et bål - bredest forneden og smal i toppen.

Ud over tårnet håber borgerforeningen at kunne mønstre økonomisk støtte nok til ligeledes at kunne anlægge en mountainbikebane, toiletbygninger, kunst-sti og en p-plads i området.

- Krøllen er, at Herning Kommune har planer om en cykelsti fra Sørvad til Vind, og den kommer i så fald til at løbe lige forbi tårnet, som jo så vil blive et naturligt stop på vejen, siger Esmarch.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce