Annonce
Holstebro Onsdag

Byens Bedste hyldet med komik, klapsalver og knus

- Det her er fedt, lød det, da prisen for Byens Bedste Take Away blev uddelt. Det var Diner No. 34, der vandt. Fotos: Morten Stricker
I lørdags deltog mere end 400 gæster i handelslivets awadshow, hvor Byens Bedste i 17 kategorier blev afsløret og hyldet.
Annonce

Holstebro: - Så længe man er nomineret, har man allerede vundet.

Sådan lød det - i et af de mere alvorlige øjeblikke - fra standupkomikeren Jesper Juhl, der udfyldte rollen som konferencier ved lørdagens awardskow i Musikteatrets Black Box, da Byens Bedste 2019 blev afsløret.

Komikeren bandt aftenen sammen, da lyset blev tændt på scenen, efter at de 408 gæster ved de mange, lange borde havde spist både forret, hovedret og dessert og havde forsynet sig med øl, vin og drinks fra baren.

For det var en festsaften, da repræsentanter fra Holstebros handelsliv mødtes for at hylde vinderne i de 17 kategorier med hver fem nominerede. Der var altså 17 vindere, der blev kaldt op på scenen for at modtage salens hyldest og et diplom. Og i hver kategori var der også skuffelser, da der jo var fire nominerede, der ikke vandt.

En af dem mødte Holstebro Onsdag, inden juryformand Ole Schmidt bød velkommen, og der blev sagt værsgo.

- Det bliver da spændende, men jeg er jo i et felt med fire stærke tøjkvinder. Det ville da være flot at vinde, men nomineringen tæller mest, sagde Sonja Kaspersen fra Bog & Idé.

Hun var mødt op med fire kolleger fra boghandlen, og for dem handlede det bare om at få en sjov aften.

Jan Nonboe var i sit es lørdag aften. Han var både på scenen som prisoverrækker - og senere som prismodtager, da hans værtshus Roxy Malt vandt i kategorien Byens Bedste Gå-I-Byen-Sted.
Annonce

Motiveret til at vinde

Fra Rema 1000 på Døesvej var der mødt ti mand op, og her var humøret også højt, inden prisuddelingerne gik i gang.

- Det at blive nomineret er en anerkendelse, og der findes jo ikke noget større, end når man får ros af kunderne, sagde Rema 1000-købmanden i Nørreland, Lars Pedersen, der dog ikke lagde skjul på, at de var kommet for at vinde:

- En af vores værdier i Rema 1000 er, at vi er motiveret til en vinderkultur, men hvis vi ikke vinder i aften, så fortsætter vi bare næste år, lød det fra købmanden.

Og senere på aftenen skulle det vise sig, at Rema 1000 og de tre andre kandidater i kategorien Byens Bedste Dagligvarebutik måtte se sig slået af kollegerne fra Kvickly.

Annonce

"Det var altså ikke mig"

Det var med komik og humor som våben, at aftenens konferencier fra scenen gik ind i kampen om priserne som Byens Bedste.

- I fortjener at blive hyldet, for I har en god service her i Holstebro, sagde Jesper Juhl, der med jookede med, at servicen i København, hvor han bor, er langt dårligere.

- Vil du gerne have det pakket ind? Ja tak, det vil jeg gerne. Jamen så held og lykke med det - du kan købe papir henne i Bog & Idé, lød en af hans fortællinger om "oplevelser" i forretninger i hovedstaden.

Næe, så var det noget andet at handle i Holstebro, mente Jesper Juhl og fortalte, at han havde været en tur på Café Aas for at bestille en club sandwich.

- Og hende, der tog imod ordren, smilede så meget, at jeg troede, hun fik en orgasme. Se, det er service i Holstebro, mine damer og herrer, lød det fra Jesper Juhl, der fik latteren til at rulle hos publikum.

Og senere på aftenen, da Jette Aas, indehaveren af Café Aas gik på scenen for - for andet år i træk - at tage imod diplomet for Byens Bedste Café, skyldte hun i sin takketale at sige:

- Det var altså ikke mig, der var ved at få en orgasme!

Kvickly ses her, da medarbejdere blkev kaldt på scenben første gang for at modtage prisen som Byens Bedste Dagligvarerbutik.
Annonce

Gade som prisuddeler

Prisuddelingen foregik i hver sin halvleg med en pause imellem.

Og blandt de mange, der gik på scenen for at afsløre og overrække priserne, var tidligere forsvarsminister Søren Gade, der havde taget sig en lille pause fra valgkampen. Han er nemlig stillet op for Venstre til EU-valget.

Og han var glad for at være til stede blandt brugtvognsforhandlere, journalister og bankfolk, for så følte han sig som politiker ikke nederst i fødekæden, som han konstaterede med et smil på læben.

Det var prisen som Byens Bedste Specialforretning, den tidligere minister havde fået æren af at overrække.

- Og de fem specialforretninger har alle gjort mit liv lettere, mente Søren Gade, før han afslørede, at prisen - i en af året nye kategorier - gik til Bageriet Max.

Slagtermester Jens Bertelsen blev hyldet for at være Byens Bedste Mandlige Ekspedient, og her er han på vej op til scenen, hvor TTH-håndboldspilleren Mathilde Hylleberg tog imod ham med knus og diplom.
Annonce

Flåede tomater og pasta

Og så blinkede fotografens blitzlys atter, mens vinderne kæmpede sig op gennem stolerækkerne, mens publikum klappede og hujede, og i sin korte takketale afslørede Jesper Sander, der er indehaver af Bageriet Max, med sin stemme, at han faktisk var lidt rørt over at modtage hyldesten.

Og han var ikke alene om det med at blive lidt rørt. Kvickly-chefen og indehaveren af Silvio's Ristorante knække også en anelse over i stemmen, da de modtog deres priser.

Men det var også en stor aften.

Priserne som Byens Bedste Kvindelige og Mandlige Ekspedient kaldte aftenens konferencier på bedste gymnasie-vis for Byens Bedste Babe og Byens Bedste Honk. Da det blev afsløret, at priserne gik til Camilla Lund Holm fra Wunderwear by Camilla og Jens Bertelsen fra Slagter Bertelsen, hyldede publikum dem med stående ovation.

- Det havde jeg slet ikke regnet med det her. Det er jeg meget stolt af, lød det fra en meget glad Jens Bertelsen, da han som en af de sidste modtog sin pris.

Og da var afsløret at aftenens hovedpris gik til Kvickly, gik Kvickly-folkene endnu en gang op på scenen - denne gang til tonerne af Queens "We Are The Champions" Og overraskelsen over at vinde var så stor, at der sneg sig et lille bandord ind i varehuschefens takketale.

- En ting er at vinde kategorien som Byens Bedste Dagligvarebutik, men den her pris fik vi fandeme også. Tænk at man kan få det af at sælge flåede tomater og pasta, sagde en glad og stolt Martin Sandberg Nymand.

Men det kan man altså.

Klokken 22.40 var den sidste pris uddelt, men festen forsatte, og der blev kø ved toiletterne og baren.

Jesper Juhl havde publikum i sin hule hånd, mens han med små historier og standupkomik styrede publikum igennem prisuddelingen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce