Annonce
Holstebro Onsdag

Byggeprojekt i Hornshøj: Fra vandland på marken til en helt ny bydel

Fra venstre ses ejendomsudvikler Søren Gørup Christiansen, Henrik Back, der er ejer af byggeprojektet, og ejendomsmægler Bent Kohls, der sælger byggegrundene for de to herrer, på stedet, der snart forvandles til et nyt boligområde. Foto: Johan Gadegaard
Ved den gamle tyrestation i Hornshøj er arbejdet med at byggemodne området i fuld gang. Midt i april går håndværkerne i gang med at bygge parcelhuse på de første af de 45 byggegrunde. I området planlægges desuden cirka 180 boliger som rækkehuse og dobbelthuse.

Hornshøj: Lige nu er det nærmest et vandland - med små søer dannet af regnvand og grundvand, mudder og entreprenørmaskiner, der graver jord og sand op.

Men inden årets udgang er det planen, at der skal være etableret veje med grus, og til foråret skal der sås græs og anlægges asfaltveje.

Når entreprenørerne er færdige med byggemodningen, går håndværkerne efter planen i gang med at bygge midt i april næste år, og den nye bydel i Hornshøj begynder dermed at tage form.

En blæsende og regnfuld novemberdag befinder vi os på Gammel Hornshøjvej, hvor ejendomsmægler Bent Kohls fra Danbolig  har sat avisen stævne for at fortæller om planerne for den nye udstykning, der ligger på jordene ved den gamle tyrestation.

Ejendomsmægler Bent Kohls, der har fået opgaven med at sælge 45 parcelhusgrunde i Hornshøj, er her ved at forevige arbejdet med at byggemodne området. Foto: Johan Gadegaard

Avlsbygningernes dage er talte, og i løbet af de kommende måneder begynder arbejdet med at rive den gamle gård ned for at skabe plads til 45 nye byggegrunde og cirka 180 nye boliger.

Mere end 55.000 klik

Bent Kohls har fået opgaven med at sælge de 45 byggegrunde, hvorpå der skal bygges parcelhuse.

- Interessen  har været stor. 55.340 klik har der indtil videre været på grundene, og det går også rigtigt godt med salget: Vi har ni underskrevne købsaftaler og fem reserveringer af byggegrunde, fortæller ejendomsmægleren, der har et fast greb om paraplyen, som vinden forsøger at vriste fra ham.

Han tror på, at det nye boligområde i Hornshøj med sin placering cirka to kilometer fra bymidten og tæt på motorvejen appellerer til både børnefamilier og seniorer.

- Trafikken bliver ledt uden om boligområdet, og der bliver etableret stille og sikre veje, forklarer Bent Kohls, der fortæller, at det især er yngre familier, der har købt parcelhusgrundene.

- Lige nu er det nærmest et vandland, konstaterer Henrik Bach og peger på de maskiner, der er i gang med det tunge arbejde med at skovle vand væk og omdanne markerne til byggemodne grunde og veje. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Dialoger er i gang

Ejendomsmægleren har inviteret to gæster, der klogeligt nok har iført sig gummistøvler, med ud til det 20 hektar store område, der er under forvandling fra mudrede marker og vandhuller til det nye boligområde, nemlig Henrik Back, der sammen med ejendomsudvikler Søren Gørup Christiansen ejer selskabet bag boligprojektet gennem Sølyst Development: Henrik er manden med pengene, og Søren er ham, der har tjek på alt det praktiske.

De 45 parcelhusgrunde, der ligger på et skrånende terræn ned mod Lægaard Bæk, får vejnavne som Tvillingerne og Vægten i det nye stjernetegnskvarter. Grundene er på mellem 700 og 1000 kvadratmeter og koster fra 725.000 kroner og op til 875.000 kroner - inklusiv tilslutning. Områdets "hovedvej" får navnet Tyren - med henvisning til den gamle tyrestation, der altså lægger jord til byggeprojektet.

Ejendomsselskabet har købt den gamle gård og markerne omkring den af Viking Danmark for at rive den ned, og byrådet har vedtaget en lokalplan for området.

- Planen er at bygge omkring 180 boliger som rækkehuse, dobbelthuse og andet tæt-lav bebyggelse, siger Søren Gørup Christiansen og fortæller, at der er dialoger i gang med entreprenører, der skal stå for og investere i at bygge de 180 boliger.

- Men endnu er der ingen aftaler på plads, og der er ingen boliger udbudt endnu, tilføjer Henrik Back.

- Der er ingen byggepligt på parcelhusgrundene, oplyser ejendomsmægler Bent Kohls. De nummererede grunde er parcelhusgrunde, og i områderne fra A til E er det planen at bygge rækkehuse og dobbelthuse - både som eje- og lejeboliger. Illustration: Danbolig
Annonce

Indflytning i nyt årsskifte

Tanken er, at boligerne skal udbydes som både eje og leje, og i forskellige størrelser fra omkring 75 kvadratmeter til 120 kvadratmeter.

- Det bliver en god blanding af boliger, og måske bygger vi også selv, siger Henrik Back, der sammen med Søren Gørup Christiansen regner ud, at der i den kommende tid vil bliver bygget boliger for omkring 350 millioner i området.


Vi arbejder på at skabe et sted, hvor vi gerne selv ville bo.

Henrik Back, projektejer


- Omkring årsskiftet 2021 og 2022 flytter de første familier ind i husene herude, forudser Søren Gørup Christiansen og spejder ud over gravkoen, der forsøger at skovle vand væk med grabben.

Byggeprojektet har ligget stille i et års tid, men for to til tre måneder siden kom der styr på planen for byggemodning, og dermed kom entreprenørmaskinerne i gang med arbejdet.

- Nu ruller det, konstaterer ejendomsmægler Bent Kohls.

Ingen af de tre herrer, der viser rundt i det nye Hornshøj-kvarter, har planer om selv at bo i området. Bent Kohls har mæglerforretning i Holstebro, men bor og arbejder også lige som Henrik Back i Viborg, mens Søren Gørup Christiansen har hjemme i Aarhus.

- Vi arbejder på at skabe et sted, hvor vi gerne selv ville bo, fortæller Henrik Back.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce