Annonce
Holstebro Onsdag

Byggestart: Ny Scala bio får fem sale med perfekte mål

Sådan kommer den ny biograf i Enghaven og med fem sale til at se ud, når den står færdig i starten af 2020. Torsdag i sidste uge startede byggeriet. Ill: A2 Arkitekterne
Det bliver med nye biografsale, som alle får hel perfekt lyd og afstand til lærredet, når den nye Scala Bio slår dørene op i Enghaven i starten af 2020.
Annonce

HOLSTEBRO: Efter flere år med planer om at opføre en ny biograf gik Louise og Henrik Obel i sidste uge i gang med byggeriet på Enghaven.

Den nye biograf får fem sale, og bliver noget større end den nuværende bio på Sønderland.

- Vi glæder os. Det bliver sjovt, siger Louise Obel.

Biografen går fra fire sale i dag til fremover fem sale, som bliver i størrelser fra cirka 80 til knap 200 siddepladser.

- Det afgørende er, at vi får fem sale, som alle har en perfekt lyd, og hvor der er større afstand til lærredet og større afstand mellem sæderne. Dermed vil gæsterne få en rigtig god oplevelse i alle sale, og det bliver den store forskel i forhold til den gamle biograf, siger Louise Obel.

Desuden betyder de fem sale, at biografen vil have større fleksibilitet og et større repertoire.

- Ved premiere på store film vil de typisk blive vist i flere sale, og så bliver der flere tidspunkter at vælge imellem. Og samtidig vil vi kunne vise flere film, siger Louise Obel.

Den nye biograf er en stor økonomisk satsning til næsten 50 millioner kroner

- Vi tror fortsat på Holstebro som førende biografby i hjertet af Vestjylland, og vi glæder os til at slå dørene op for vores gæster i starten af år 2020, udtaler Louise Obel.

I arbejdet med at skulle opføre den nye biograf er mange forslag til placeringen blevet vendt, men biografen forbliver i Holstebros bymidte.

- Vi har også overvejet at ombygge den nuværende biograf, men det var ikke muligt at få optimale biografsale med de rette mål uden et nybyggeri, siger hun.

Åbningen af den nye biograf er sat til starten af 2020.

- Den nye biograf skal senest være klar til vinterferien, men meget gerne før, siger Louise Obel.

Annonce

50 år efter

Den nye biograf opføres 50 år efter, at den nuværende biograf blev bygget.

I 1970 startede Poul Obel byggeriet af den nuværnede Scala biograf med én sal på 501 pladser - dengang en uhørt satsning med så stor en biograf i provinsen og i en by, der ikke før havde haft danmarkpremiere på film. Vestyderne tog godt imod den nye biograf, der snart blev en af landet største målt på besøg per indbygger. Og siden har biografen haft mange gange premiere og med besøg af instruktører og skuespillere.

Byggefirmaet Knudsgård har totalentreprisen på den nye biograf, som er tegnet af A2 Arkitekterne, der også tegnede en større ombygning af den nuværende biograf i 1998.

Holstebros borgmester H.C. Østerby er glad for, at biografen forbliver i bymidten:

- Vores håb er, at den nye biograf kan være med til at skabe større fokus på Holstebro som hele Vestjyllands handelsby. Vi er sikre på, at biografen fortsat vil være med til at sætte præg på både erhvervs- og kulturlivet i Holstebro nu i helt nye omgivelser, siger Østerby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce