Annonce
Holstebro Onsdag

Bymidten genopfriskes: - Det skulle gerne give et løft til byen

Der er gang i renoveringen på Vinjes Torv i Vinderup for tiden.
Nu er arbejdet med at genopfriske Vinjes Torv i Vinderup blevet sat i søen.
Annonce

Vinderup: Der er gang i vejarbejdet for tiden på Vinjes Torv i Vinderup. Torvet har i længere tid trængt til en kærlig hånd - med blandt andet ujævn flisebelægning, askesyge i en del af træerne og for smal kørebane. Det laves der nu om på.

- Vi omlægger belægningen, og så får hele torvet en fliseafrensning. Og så udvider vi overkørselen ved Søndergade - flytter de blå metalpullerter, så kørebanearealet bliver bredere. Så bliver der fremover åbnet for trafik i begge retninger i stedet for den ensretning, som blandt andet detailhandlen i byen længe har villet af med, siger Martin Meisler, teamleder i Trafik, Park og Skov i Holstebro kommune.


Der sker hele tiden nogle små løft i vores by, og vi glæder os til, at det står færdigt.

Jens Tang, formand for Handelsforeningen


Ønsket er ligeledes at gøre torvet mere hyggeligt med nye blomsterkummer og planter. Ligeledes fældes de syge asketræer på torvet.

Hele renoveringen har kostet et par hundredetusinde kroner af stationsbyernes forskønnelsespulje i kommunen. Det er bevidst, at man ikke ved samme lejlighed skifter belægningen ud med nye fliser.

- Det er en god genopfriskning af bytorvet for lidt mindre midler, siger han.

Spørger man Jens Tang, formand for Handelsforeningen, er renoveringen tiltrængt.

- Det skulle gerne give et løft til byen, så det hele ser lidt mere indbydende ud. Især det med kørsel ind i begge retninger har været et ønske gennem mange år, for jo nemmere det er at komme rundt i sådan en lille by som vores, jo bedre, siger han.

Det er Handelsforeningen og Borger- og Håndværkerforeningens ønskeliste, kommunen følger. Den har tidligere talt kunsten i rundkørslen og legepladsen i anlægget. Og det er tanken med renoveringen, at det opfriskede udtryk i midtbyen skal hænge sammen op gennem byen - til Teen Town, forklarer Jens Tang.

- Der sker hele tiden nogle små løft i vores by, og vi glæder os til, at det står færdigt, siger han.

Efter planen skal der arbejdes på Vinjes Torv de næste 14 dage frem, inden renoveringen skal stå færdig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce