Annonce
Holstebro Onsdag

Byrådspolitiker i København: Man bliver altså lidt jaloux på Holstebro

- København kan i høj grad lære noget af Holstebro, mener Henrik Appel, der er midlertidigt medlem af Københavns Borgerrepræsentation, mens hans partifælle holder orlov. Den københavnske byrådspolitiker er lidt misundelig på kunsten i Holstebro. Her er det Alberto Giacomettis "Kvinde på Kærre", der er byens mest kendte kunstværk. Arkivfoto: Johan Gadegaard
- København kan lære noget af Holstebro, der har formået at få kunsten integreret i byen, mener Henrik Appel (S), der med inspiration i det vestjyske vil have private bygherrer til at tænke kunsten ind i nybyggerier i hovedstaden.

Holstebro/København: - Det var på ingen måde givet, at Holstebro skulle blive en vigtig kunstby i Danmark, men det er den jo blevet, fordi man har prioriteret offentligt tilgængelig kunst i årtier. Når jeg går rundt i den by i dag, bliver jeg konstant inspireret af alle de små og store værker. Det er gennemtænkt, det er smukt, og man bliver altså lidt jaloux på Holstebro.

Sådan sagde Henrik Appel (S), der er midlertidigt medlem af kultur- og fritidsudvalget i Københavns Borgerrepræsentation, til Politiken om Holstebro, som han har fundet masser af inspiration i.

Han har fremsat et medlemsforslag i borgerrepræsentationen - der er er kommunalbestyrelsen i København - om, at nye kunstværker skal være en fast del af drøftelserne, når det offentlige, landets boligselskaber eller private udviklere bygger nyt i hovedstadens nye boligområder.

Annonce

- Vi har ganske enkelt for lidt kunst i det offentlige rum i København, så nu foreslår vi, at når man bygger nyt i for eksempel Nordhavn eller fremover på Lynetteholm, skal vi i modsætning til i dag sikre, at der tænkes kunst i det offentlige rum ind i processen, siger Henrik Appel til avisen.

Balsam for øjnene

Holstebro Onsdag har ringet til den københavnske byrådspolitiker, der også er landsleder af TUBA - Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere. TUBA har også har en afdeling i Holstebro.

Henrik Appel fortæller, at han ikke kendte meget til Holstebro, før han blev inviteret med på en guidet byrundtur i selskab med partifællen, borgmester H.C Østerby, som han har siddet i et udvalg i Kommunernes Landsforening sammen med.


Man går ud i gågaden for at købe en skjorte, og så får man sig også en anden og æstetisk oplevelse på byturen.

Henrik Appel (S), midlertidigt medlem af Københavns Borgerrepræsentation


- Det blev en stor oplevelse for mig: Jeg blev inspireret af at gå en tur ned gennem gågaden i Holstebro, hvor man møder kunsten og får sanseindtryk, man ikke havde regnet med at få. Man går ud i gågaden for at købe en skjorte, og så får man sig også en anden og æstetisk oplevelse på byturen, siger politikeren, der kalder kunsten i byen for "balsam for øjnene".

- Holstebro har formået at få kunsten integreret i byen. Det kan vi i høj grad lære noget af i København, hvor kunsten ikke på samme måde bliver tænkt ind, når der bygges nye boligområder. Og det er enormt vigtigt at integrere kunsten, som foregangsbyen Holstebro har gjort, mener han.

Henrik Appel er her fotograferet sammen med kronprinsesse Mary, da TUBA i 2017 fejrede sit 20 års jubilæum. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

- Kunsten er med til at danne os, og den skaber fællesskaber. Og så giver det en stolthed at bo i en by med megen kunst i bybilledet, tilføjer han.

Henrik Appel oplyser, at forslaget blev vedtaget. Konkret betyder det, at Københavns Kommunes økonomi- og teknik- og miljøforvaltninger som fast del af dialogen med bygherrer skal rejse temaet om »kunstnerisk udsmykning i det offentlige rum og på offentligt tilgængelige private arealer«.

Det vil på den lange bane få endog ganske stor betydning, mener Henrik Appel.

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Hvem sagde stor numse?!

Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Nostalgifestivalen aflyses: - Det er fandeme ikke en sjov situation

Holstebro Onsdag

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Holstebro Onsdag

Forskere og eksperter besøger Skærum Mølle

Holstebro Onsdag

En have, der kan inspirere børnefamilier og bedsteforældre

Holstebro Onsdag

Hitmageren fra Gibraltar kommer alligevel til byen

Holstebro Onsdag

Kristinas 15 år gamle drøm gik i opfyldelse efter en budkrig

Holstebro Onsdag

Sundhed? - Det handler om balancen af maden på tallerkenen

Holstebro Onsdag

I Anoucks parcelhushave kan alle blomsterne spises

Holstebro Onsdag

Du er selv en dyr pige

Holstebro Onsdag

Dag 10 efter mystisk kro-brand: Flere borgere har henvendt sig til politiet med tip

Holstebro Onsdag

Det skal i fremtiden være slut med vandkaos i byen

Holstebro Onsdag

Hold fri, når du holder ferie

Holstebro Onsdag

Helena og Trine skal gøre Holstebro stolte ved OL

Holstebro Onsdag

Stor interesse for den nye festival på Restaurant JA

Holstebro Onsdag

Denne gang skal anlægget fyldes med tilskuere

Holstebro Onsdag

Her foregår genoptræningen på golfbanen

Holstebro Onsdag

Grænsehandel: Så meget skal du spare, før turen er tjent hjem

Holstebro Onsdag

Mandens forklarings-gen

Holstebro Onsdag

Hjemme hos fitnessinstruktøren serveres der både asiatiske retter og mormormad

Holstebro Onsdag

Hvorfor jeg ville være ejendomsmægler?: Det er sådan et sexet erhverv

Holstebro Onsdag

Indsatsleder om brand på Borbjerg Mølle Kro: - Bliv væk og lad os arbejde

Annonce