Annonce
Holstebro Onsdag

Bytte-bytte medarbejder: Firma undgår fyringer - låner ansatte ud

Louise Nordborg arbejder til daglig hos Kaj Bech, men i stedet for at blive fyret om vinteren, så er hun kommet over til DSV frø, som har travlt på denne årstid. Foto: Morten Stricker
Kaj Bech i Holstebro låner sine medarbejdere ud til firmaet DSV Frø, når vintersæsonen presser på. Et samarbejde, som de to virksomheder håber kan fortsætte.
Annonce

Holstebro: 35-årige Louise Nordborg har i tre år arbejdet ved entreprenørfirmaet Kaj Bech. Her klipper hun hæk, slår græs, luger og beskærer planterne rundt omkring i Holstebro. Men hvert år står hun i et dilemma, når vintermånederne begynder. For her slipper opgaverne ude i det grønne op - og med dem en fyreseddel.

Og selvom hun som altid bliver ansat igen til foråret, efterlader det hende i et fem måneders limbo - indtil sæsonen begynder igen.

Men her til vinter er virkeligheden en anden. For Kaj Bech er blevet enig med firmaet DSV Frø om at "dele medarbejdere" - og det betyder, at Louise Nordborg i nu tre uger har arbejdet indendørs - i frøfirmaet i Holstebro.

- Jeg trives mest med at arbejde ude, men det her er et godt alternativ, og selvom det larmer lidt, så har jeg så småt vænnet mig til det, siger Louise Nordborg, der håber at kunne fortsætte næste vinter også.

For hun er ikke i tvivl om, at hun foretrækker arbejdet på virksomheden i stedet for at gå ledig - eller må finde småjobs - vinteren over.

Annonce

Win-win

For de to virksomheder er det ligeledes en win-win.

- Når vi vinterafskediger medarbejdere, så risikerer vi , at de finder andet job og ikke kommer tilbage til os til foråret. Vi vil gerne holde på stabile medarbejdere, siger driftschef Niels Dalby Nielsen fra Kaj Bech, der for tiden har "udlånt" to medarbejdere til DSV Frø.

Poul Lund, supply manager på DSV Frø, er enig. Han håber, at kunne få de samme medarbejdere tilbage til virksomheden - også næste sæson, så han ikke skal oplære nye:

- Det er rigtig godt for os med sådan en løsning. For når det først kører, kan vi få nogle mennesker ind, som i løbet af fem minutter kan indgå på lige vilkår med de andre herude, siger han.

Medarbejderne får deres løn fra entreprenørfirmaet, også når de arbejder med frø. Dermed beholder de anciennitet, medarbejderudviklingssamtaler og andre goder. Så betaler frøfirmaet til entreprenøren for at leje. Lønnen de to steder er omtrentlig den samme.

56-årige Poul Kristensen var prøvekanin for samarbejdet allerede først på året i år. Nu er han tilbage i frøfirmaet og hurtigt inde i rutinen. Der var i mellemtiden sket nogle små omlægninger, men dem har han hurtigt lært.

- Det er dejligt at gå indendørs på de værste vinterdage, men når lyset og foråret nærmer sig, så vil det nok rykke i mig for at komme ud i de grønne områder igen, siger Poul Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce