Annonce
Holstebro Onsdag

Cafe Kamoon igen fuld af liv og god mad

Bassima el Khatib er Cafe Kamoons uundværlige kok. Hun laver dejlig arabisk mad, men kan da også godt ordne en paneret fiskefilet eller en dansk rejecocktail, hvis det skal være. - Men først og fremmest vil vi markedsføre det arabiske menukort, siger hendes chef, Anne Cathrine Ressem. Foto: Johan Gadegaard
Mandag i denne uge åbnede Café Kamoon i Heimdalsparken igen efter at have været lukket siden 2019. Caféen, der før var kommunalt drevet, indehaves nu af privatperson, norske Anne Cathrine Ressem.
Annonce

Café: Det er igen muligt at besøge Cafe Kamoon på adressen Heimdalsparken 38 i Holstebro og spise kebab, kyllingespyd, falafel, hummus, baba ganoush og mange andre lækre ting til frokost.

Det er også muligt for firmaer at få en frokostordning med caféen. Og det er muligt at bestille mad ud af huset til fester, møder og så videre.

Måske bliver der også basis for - en gang i fremtiden - at have åbent for spisende gæster én til to gange om ugen.

Det er i hvert fald drømmen for den nye indehaver, 46-årige Anne Cathrine Ressem.

Faktisk er hele det at overtage caféen en gammel drøm. Nå ja, ikke at drive café specifikt, men at drive en virksomhed, hvor Anne Cathrine, der er uddannet coach og mentor, kan hjælpe mennesker, der har det svært på arbejdsmarkedet via erhvervserfaring og coaching.


Jeg har en aftale med Holstebro Kommune om, at der kommer en jobkonsulent og snakker med os, når caféen rigtigt er kommet op at køre. Så må vi se, hvor mange praktikanter, kommunen vil lade mig få.

Anne Cathrine Ressem, cafe-indehaver


- Jeg har en aftale med Holstebro Kommune om, at der kommer en jobkonsulent og snakker med os, når caféen rigtigt er kommet op at køre. Så må vi se, hvor mange praktikanter, kommunen vil lade mig få. Det kommer jo an på, hvor mange timer, de skal have. Men mit håb er, at vi kan køre mellem 20 og 30 igennem om året, forklarer Anne Cathrine Ressem.

Annonce

Bassima i køkkenet

Foreløbig har hun kun to ansatte. Den 46-årige leder af Bydelsmødrene, Zeinab Fakih, og den 57-årige Bassima el Khatib.

Bassima har - i modsætning til de to andre - masser af erfaring med Kamoon. Hun har nemlig arbejdet i caféens køkken, siden den startede som et kommunalt beskæftigelsesprojekt i 2015.

Kamoon har åbent på hverdage fra 10.30 til 15.00 på alle hverdage. Menukortet er med arabisk mad.

Caféen har endnu ikke en spiritusbevilling, men Anne Cathrine har ansøgt om én, fordi hun gerne vil have vin fra Mellemøsten, evnenuelt Libanon, på menukortet.

- Det skal jo ikke være en bar, men jeg synes, det vil være passende, hvis der var mulighed for at få et glas vin til frokosten, siger hun.

Kamoon er i øvrigt det arabiske ord for spidskommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

"Lukket" butik har fundet alternativ måde at holde udsalg på: - Det har gjort os til optimister med henblik på fremtiden

Annonce