Annonce
Holstebro Onsdag

Caspers kup efter 117 dages tvangslukning: To trøjer, fire T-shirts, to joggingbukser og fire poloer

- Til 50 kroner... - så mon ikke den kan gå, sagde Minna Dalgaard, mens hun på øjemål fandt den rette størrelse til ægtemanden Verner. De skulle også i boghandlen efter den kalender, de har ledt efter og savnet lige siden 1. januar 2021. Foto: Morten Stricker
Holstebros indkøbscenter har været lukket i fire måneder, men kunderne vendte trofast tilbage tirsdag den 13. april, hvor vejret var rigtigt center-vejr.

Holstebro: - Der er fandeme meget tøj dér, nikker Tanja Raabjerg anerkendende til kærestens to stopfyldte bæreposer.


Jeg har ingen computer derhjemme, så jeg bruger ikke intetnettet til at købe tøj. Jeg har haft et meget lavt forbrug og har stort set lukket mig selv ned også og bare ventet på, at der var noget, der åbnede.

Casper Nielsen, mejerist.


Annonce

To trøjer, fire T-shirts, to par joggingbukser, fire poloer. Alt sammen Hugo Boss og Hilfiger. Alt sammen til en femtedel af normalprisen. Casper Nielsen er nærmest i ekstase over de mange penge, han har sparet. 9000 kroner i runde tal.

- Jeg har ingen computer derhjemme, så jeg bruger ikke intetnettet til at købe tøj. Jeg har haft et meget lavt forbrug og har stort set lukket mig selv ned også og bare ventet på, at der var noget, der åbnede, fortæller Casper Nielsen.

Mejeristens kæreste til gengæld har shoppet lidt tøj på nettet under nedlukningen.

- Ja, jeg har fundet en ny side på nettet. Det er nemt, men slet ikke så hyggeligt som at gå ud at shoppe. Det er en helt anden følelse, synes Tanja Raabjerg.

En mavepuster

117 dage har butikkerne i Nørreport Centret været tvangslukkede - også Søstrene Grene, hvis timing med flytningen fra gågade til indkøbscenter næppe kunne have været dårligere.

- Det var da en mavepuster, og vi har ventet længe på at åbne. Men når det er sagt, så har vi ikke fortrudt, at vi er flyttet til centret. Det er jo heller ikke, fordi gågaderne i Holstebro har været sorte af mennesker siden 1. marts, men det, tror jeg, åbningen af centret kan være med til at ændre på, siger Mikkel Østergaard, der ejer fem Søstrene Grene-butikker.

Annonce

Sommerfugle i maven

Også Ulla Trap, formanden for butikkerne i Nørreport Centret, er fyldt med tro og håb og har ansat én mand mere i Bog & Idé-butikken, så de fremover bliver fem.

- Vi er sikre på, at butikken får travlt, og at kunderne kommer tilbage og er lige så trofaste som før, siger Ulla Trap.

Hvordan er det at være tilbage?

-  Det er virkelig svært at forklare, hvordan det er at stå her igen. Som pigerne hernede sagde i morges: Man er spændt og har lidt sommerfugle i maven, for det betyder så meget, at vi må slå dørene op igen. Fire måneder er saftsuseme længe at være lukket og uden omsætning, siger Ulla Trap, der ikke har kunnet holde sig helt væk fra butikslokalerne i de foregående måneder:

- Det var bare for at lugte bøgerne og have følelsen at være her. Det giver en ro, også selvom der har været helt stille, fortæller Ulla Trap.

Annonce

To franske og et sygehus

På centertorvet får Trine og Poul Olesen fra Gudum sig en stående frostkost. To franske hotdogs.

- Vi skal have tiden til at gå, indtil jeg skal over på sygehuset. Jeg har været til fysioterapeut og skomager her fra morgenen af, og så slap vi for at køre hjem, fortæller Trine Olesen, der har savnet at komme i Tiger'en og Creativ Company, hvor hun køber ting til at fremstille sine egne kort.

Ikke langt derfra har Lasse Hansen travlt med at lange vinterjakker og striktrøjer over disken i outlet-butikken. Han har i modsætning til de fleste ansatte i centret været i gang i halvanden måned nu, idet Mr. Holstebro med sin placering i centret har kunnet etablere en midlertidig dør ud til gaden og derfor måtte åbne samme tid som gågadeforretningerne.

Centerbutikkerne kunne ikke klage over kundegennemstrømningen på første åbningsdag efter den lange nedlukning. Foto: Morten Stricker

- Det er rart, at centret er åbnet igen, så der er liv, for det har godt nok været nogle lange dage, hvor vi har stået isoleret i vores egen butik. Vi har manglet det der med lige at kunne vinke over til kollegerne i de andre butikker og sige godmorgen, synes Lasse Hansen.

Annonce

Henter halvdelen

Hans arbejdsgiver har fået færre penge i kassen med to nedlukninger det seneste år, men har fastholdt alle seks ansatte.

I februar sagde du, at du forventede en ketchup-effekt, når butikkerne åbnede igen 1. marts - er det det, som I har oplevet?

I dag måtte indkøbscentre og stormagasiner på højst 15.000 kvadratmeter åbne igen. Det kan Nørreport Centret lige akkurat kravle under. Foto: Morten Stricker

- Ketchup-effekt er nok for meget at sige. Alle de faste kunder har kunnet finde op ad trappen og ind til os. Men vi har ikke haft strøg- og impulshandel fra folk, som færdes i gaden, eller hvor manden lige kigger ind til os, når konen er ovre hos Degn. Desuden er vi ramt af, at folk ikke skal i byen, til fester, ud at spise eller i teatret og ikke har det samme behov for nyt tøj, siger Bjarne Jeppesen.

Mr. Holstebro har hentet halvdelen af den omsætning, butikken tabte i de to måneder, den var lukket ned sidste forår.

- Jeg forventer, at vi kan gøre det samme nu, siger medejer Bjarne Jeppesen.

- Det er mega mærkeligt at stå her i dag. Jeg har været her i 21 år, og så lige pludselig må man ikke være der, fortæller Anne Marie Jensen, der har været udlånt til søsterbutikken ude i Nørregade. Foto: Morten Stricker
Daniella Kristensen (til venstre) har købt lidt tøj på nettet, men hun foretrækker at gå i den fysiske butik, hvor hun kan prøve tøjet. Foto: Morten Stricker
Julie Kjeldbjerg (billedet) og veninden Laura Olesen var i Søstrene Grene for købe at nogle tuber maling til en lampe. Egentligt skulle de to piger have rejst rundt med rygsæk i Europa i deres sabatår, men corona kom i vejen, så de arbejder og sparer op til forhåbentligt at komme ud at rejse engang. Foto: Morten Stricker
Mr. Holstebro har ikke haft mulighed for at køre det store januar-udsalg. Derfor havde herretøjsbutikken valgt at åbne en outlet-butik, hvor vintertøj og rester blev solgt med store rabatter. Foto: Morten Stricker
Der var grøn løber, balloner til børnene og masser af gensyn, hygge og snak. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
 Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

En vatpind i halsen

Holstebro Onsdag

Kom ud at gå i skoven

Annonce