Annonce
Holstebro Onsdag

Center-frisører: Uretfærdigt, at vi ikke må åbne vores salon

Maria Saaugaard (til venstre) og Anette Vinding er her fotograferet ved indgangen til Salon Zig-Zax. Salonen har Frisør Gro fået lov til at låne, når Grethe Jepsen og hendes frisører ikke er på arbejde. Pressebillede
Frisør Gro har af myndighederne fået at vide, at salonen ikke må åbne, fordi den ligger i Nørreport Centret. Nu er center-frisørerne rykket ind hos Salon Zig-Zax i Østergade, hvor de tager imod kunderne på de tidspunkter, hvor Zig-Zax holder lukket.
Annonce

Holstebro: Først troede de, at de ikke fik lov til at åbne. Så troede de, at de alligevel måtte, og til sidst fik Frisør Gro afslag på sin anmodning om at åbne frisørsalonen lige som de andre frisører.

Frisørsalonen ligger nemlig i Nørreport Centret, der lige som alle andre indkøbscentre fortsat skal holde lukket på grund af smittefaren med coronavirus.

- Vi regnede med, at vi fik lov til at åbne vores salon lige som alle de andre frisører, fordi centret ikke er lukket. Toiletterne er åbne, Rema 1000 holder åbent, burgerforretningen sælger take away, og nu er Matas også åben, siger Maria Saaugaard, der sammen med sin kompagnon, Anette Vinding, driver Frisør Gro i Nørreport Centret.

Annonce

Frustreret og ked af det

Tirsdag i sidste uge lød beskeden fra myndighederne ifølge Frisør Gro på, at frisørsalonen gerne måtte åbne.

- Men onsdag fik vi besked på, at vi alligevel ikke måtte åbne, fordi vi ligger i centret, fortæller Maria Saaugaard.

- Vi blev helt forvirrede, frustreret og kede af det. Vi føler, at det er uretfærdigt. Centret er jo åbent, og folk går lige forbi vores salon, fortæller frisøren.

- Og vi står jo også med en helt ny salon, tilføjer hun.

Anette Vinding har drevet frisørsalonen i Nørreport Centret de seneste 14 år: Først i syv år sammen med en anden, derefter syv år alene, og fra februar i år fik hun Maria Saaugaard som ny medindehaver af frisørsalonen.

De to frisørkompagnoner fik deres salon totalrenoveret med hjælp fra familien og håndværkere. Den gamle salon hed By Vinding, men salonen fik i de nye omgivelser navnet Frisør Gro.

De to indehavere af Frisør Gro frygter at miste kunder, fordi kunderne trænger så meget til at blive klippet, at de finder andre frisører i byen.

Annonce

Reddet på målstregen

Men nu føler de to frisører, at de er blevet reddet på målstregen:

Grethe Jepsen, der driver Salon Zig-Zax i Østergade, har nemlig givet Frisør Gro lov til at arbejde i hendes salon, når Zig-Zax har lukket. Det vil sige lørdag eftermiddag, søndag og mandag samt på hverdage fra klokken 17.15 til 22.

- Vi må jo hjælpe hinanden, siger Grethe Jepsen, der i sin tid havde Maria Saaugaard i mesterlære i sin salon.

- Det er jo fantastisk. Det er bare SÅ flot - og rørende, - at min gamle læremester vil hjælpe os. Hun lærte mig at blive frisør, og nu redder hun min røv, lyder det ligefremt fra Maria, der lige som sin kompagnon får lidt anderledes arbejdstider - men det tager frisørerne i stiv arm.

- Kunderne har også taget godt imod det, og det passer også kunderne fint at blive klippet om aftenen og i weekenderne, for folk foretager sig jo ikke så meget andet lige for tiden, tilføjer hun.

- Vi har fået lov til at være hos salon Zig-Zax, så længe vi har brug for det. Og det er vi glade og taknemmelige for, men vi håber, at vi snart kan få lov til at åbne hjemme hos os selv. Og vi synes stadig, at det er uretfærdigt, tilføjer Maria Saaugaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce