Annonce
Holstebro Onsdag

Center har forberedt sig på den længe ventede åbning

Nørreport Centret fik mandag mulighed for at åbne igen efter corona-nedlukningen. Fotos: Morten Stricker
Mandag formiddag var de store smil fremme i Nørreport Centret, hvor butikkerne atter fik lov til at åbne efter otte ugers coronapause.
Annonce

Holstebro: - I de seneste mange uger har Nørreport Centret forberedt sig på en længe ventet åbning, så vi igen kan åbne op på forsvarlig vis for alle vores savnede kunder. Og Nørreport Centret har da også allerede indført en række tiltag, som skal sikre, at genåbningen kommer til at ske i overensstemmelse med myndighedernes anvisninger.

Det oplyser centermanager Kim Huus fra Newsec A/S i en pressemddelelse.

- Vi har fået opsat afstandsmærker på gulvet i hele centret, så folk ikke er i tvivl om, at de skal holde afstand. Vi har et kundetællersystem, som hjælper os med at holde styr på, hvor mange kunder der er i centret, så vi ikke overstiger det antal, vi må ifølge vores kvadratmeter. Der er selvfølgelig også opsat sprit ved alle indgange. Vi sørger for at holde vores kunder informeret omkring de forbehold, der skal tages, når man shopper, fortæller Ulla Trap, der er formand for bestyrelsen i Nørreport Centret.

Og hun fortsætter:

- Vi tager kundernes sikkerhed meget alvorligt. Derfor er der også skruet op for rengøringen i centret, så alle flader bliver gjort rent eller sprittet af flere gange i løbet af dagen, og vagtnormeringen er ligeledes sat op, så de kan hjælpe os med at overholde myndighedernes anvisninger. Heldigvis er der plads til alle vores kunder fordelt hen over dagen, og plads nok til, at folk både kan få shoppet samtidig med, at der bliver holdt fint med afstand. Politiet har løbende været til stede i Nørreport Centret under nedlukningen for at tjekke, at alt er, som det skal være. Den dialog og samarbejde med de lokale myndigheder fortsætter efter åbningen.

Ulla Trap forklarer, at centret har gjort alt, hvad det kan for, at butikkerne også blev klar til at modtage kunderne.

- Derudover har vi selvfølgelig en kæmpe tiltro til vores kunder om, at de vil gøre deres for at passe på sig selv og hinanden - for hvis vi alle shopper med samfundssind, så vil Nørreport Centret være et helt trygt sted at handle, lyder det fra formanden for bestyrtelsen i Nørreport Centret.

Centermanager Kim Huus oplyser, at Nørreport Centret er på 7850 kvadratmeter. Ifølge DR er myndighedernes retningslinjer, at butikscentre på mellem 5000 og 9.999 kvadratmeter maksimalt bør tillade adgang for en person per ti kvadratmeter indendørs gulvareal.

Det vil siger, at der må opholde sig 785 mennesker i Nørreport Centret ad gangen.

- Det er der ingen problemer i at overholde. På en god dag får centret besøg af omkring 7500 kunder, og i gennemsnit opholder de sig i en centret i en lille halv time, siger Kim Huus og tilføjer, at der installeret tællere til at holde øje med antallet af kunder i centret.

Med krav om blandt andet at holde afstand og om at spritte hænder er der atter kunder i centret.
På gulvet er der anvisningen til, hvordan man skal færdes i Nørreport Centret for at mindske risikoen for smitte med coronavirus.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro Onsdag

Nordens Lund blev indviet

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Jazztrio spiller i Subhuset

Annonce