Annonce
Holstebro Onsdag

Center skal holde lukket, men tre butikker holder åbent alligevel

- Vi har lov til at holde åbent, hvis vi kan lave en alternativ indgang, så kunderne ikke skal ind gennem et center, siger Bjarne Jeppesen fra Mr Holstebro, som er en af de tre butikker, der fortsat kan holde åbent. Foto: Morten Stricker
Tidligt torsdag morgen tog håndværkere fat på at udskifte ruder til døre i Nørreport Centret. Butiksejere er desperate - og alternativet fuldt ud lovligt, lød vurderingen.
Annonce

Holstebro: Det er ikke alle Nørreport Centrets kunder, som risikerer at gå forgæves efter julegaver fra torsdag.

Tre butikker holder åbent fra torsdag formiddag - efter nedlukningen af alle landets storcentre er trådt i kraft.

De tre butikker er: Centerkiosken, der låner Klüvers lokale, Nicolaisen og Mr. Holstebro.

- Det er ikke, fordi vi ikke har respekt for nedlukningen. Men når vi har et lovligt alternativ, så gør vi det. Fordi vi er smådesperate efter forårets nedlukning, og fordi det kommer med så kort varsel og på det for os allervigtigste tidspunkt på året, siger Bjarne Jeppesen, medindehaver af Mr Holstebro.


Det er den største uge på året, og hvor husleje og løn kun udgør ti procent af vores dækningsgrad.

Bjarne Jeppesen, medindehaver, Mr. Holstebro


Alle tre butikker fik torsdag etableret en ny indgang fra Lægårdvej - over for den gamle politistation - og kan dermed lovligt holde åbent.

- Vi skifter en rude med en dør. Det er en mulighed, vi undersøgte i foråret, men dengang vidste vi ikke, om vi måtte for udlejeren, men det har vi fået grønt lys til nu, fortæller Bjarne Jeppesen.

Annonce

Ti procent af dækningsgraden

Og selvom alle butikker skal holde lukket fra 25. december og frem til 3. januar, og selvom forårets hjælpepakker blandt andet med dækning af faste udgifter og lønkompensation står til troende, så kan det godt betale sig at bekoste en ny indgang, siger Bjarne Jeppesen.

- Det er den største uge på året, og hvor husleje og løn kun udgør ti procent af vores dækningsgrad. Vi lever af og brænder for at yde vores kunder en god service, og det vil føles forfærdeligt at måtte skuffe de 1700-1800 kunder, vi normalt har i den sidste uge op til jul, når vi nu har en alternativ mulighed, siger Bjarne Jeppesen.

Håndværkerne tog fat meget tidligt torsdag morgen. De begyndte ved guldsmeden, og efter tre timer kom turen til herretøjsbutikken.

Både apoteket og dagligvareforretningen i Nørreport Centret er ikke berørt af den nationale nedlukning. Det er Nørreport Isenkram heller ikke, idet butikken har egen indgang fra gågaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce