Annonce
Holstebro Onsdag

Coop fremstiller bæreposer af eget affald

De nye poser er i butikkerne nu og vil afløse de gamle, efterhånden som de gamle bliver solgt, oplyser Coop. Pressebillede
I fremtiden vil Coops bæreposer være fremstillet af plasticaffald fra butikkerne.
Annonce

Holstebro/Danmark: Coops butikker - der blandt andet omfatter Kvickly og Fakta - modtager hver dag varer, som er pakket ind i plastfolie for at beskytte dem under transporten. Det bliver til over 600 ton plast om året.

I stedet for at sende plastfolien videre som affald, indsamler Coop nu folien og bruger den til at fremstille nye genbrugs-plasticposer af.

- På den måde går plasten ikke til spilde, og man mindsker produktionen af ny plast, lyder det i en pressemeddelelse fra Coop.

- I Coop har vi ikke bare en ambition om at skære ned på plastic på vores varer. Vi arbejder også på alle muligheder for at genanvende plast. Det er den nye genbrugspose et fantastisk eksempel på. Vi har sat plastaffaldet fra vores egne butikker ind i et lukket system, så det nu bliver kørt direkte til plastproducenten og genbrugt i vores nye genbrugsposer, siger ansvarlighedsdirektør Signe Frese.

De nye poser er et initiativ under Coop nye Ansvarlighedsstrategi "Tid til at handle", der blandt andet har et mål om at reducere vores brug af konventionel plastic med 25 procent i 2025.

- Det er godt at genbruge plastic. Så husk at bruge din bærepose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plasticcontaineren, så møder du den måske som ny pose et andet sted, siger Signe Frese.

I Holstebro driver Coop blandt andet Kvickly, Fakta og Dagli'Brugsen i Mejdal og Mejrup.

Mere om Coop

Coop Danmark er Danmarks største dagligvarevirksomhed, der driver butikskæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Irma, fakta, coop.dk og irma.dk.

Coop Danmark har knap 1100 butikker over hele Danmark, med omkring 40.000 medarbejdere og en samlet omsætning på cirka 43 milliarder kroner.

Kilde: Coop

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro Onsdag

Holstebro går efter guldet

Annonce